Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Πυρά» της αντιπολίτευσης για την κλήση Καμμένου στη Βουλή

«Πυρά» της αντιπολίτευσης για την κλήση Καμμένου στη Βουλή

Έντονοι διάλογοι στη Βουλή μεταξύ κυβερνητικών και βουλευτών της Αντιπολίτευσης

Η άρνηση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας να καλέσει στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας τα εμπλεκόμενα πρόσωπα στην υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευση.

Η πρόεδρος της επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου αν και συμφώνησε στην κλήτευση του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, στην επιτροπή ύστερα απο την θετική γνωμοδότηση της επιστημονικής υπηρεσίας στην συνέχεια διαφώνησε με την κλήτευση των άλλων εμπλεκόμενων προσώπων στην υπόθεση δηλαδή του φερόμενου ως μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλου. Το επιχείρημα της Τ. Χριστοδουλοπούλου ήταν πως δεν θα επτρέψει να μετατραπεί η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας σε εξεταστική επιτροπή. Ωστόσο οι βουλευτές της αντιπολίτευσης κατήγγειλαν την πρακτική της να διαχωρίσει το αίτημα της ΝΔ που αφορά συνολικά και τον Π. Καμμένο και τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Η πρόεδρος της επιτροπής ξεκαθάρισε πως θα προσέλθει στην επιτροπή ο Π. Καμμένος αν και εξέφρασε την αντίθεση της στην συγκεκριμένη γνωμοδότηση επικαλούμενη αντίστοιχη του 2008 που απέρριπτε την κλήση του τότε διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, Γιάννη Αγγέλου. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγόρησε την πρόεδρο ότι προσβάλλει και απαξιώνει με τρόπο νομικά ερασιτεχνικό  το Επιστημονικό Συμβούλιο λέγοντας χαρακτηριστικά πως  « Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη, η κλήση Καμμένου». Ο Μάκης Βορίδης  κατηγόρησε την κυβερνητική πλειοψηφία ότι από τον Δεκέμβρι οπου ετέθη το αίτημα φέρνει συνεχώς προσκόμματα για να προστατεύσει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Τελικά η Επιτροπή υπερψήφισε την κλήση του υπουργού Άμυνας από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΧΑ, ΝΔ-ΔΗΣΥ-ΠΟΤΑΜΙ αποχώρησαν, το ΚΚΕ ψήφισε την πρότασή του, η ΕΚ ψήφισε παρών και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ απείχε.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024