Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αντιρρήσεις της ΔΗΣΥ στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ

Αντιρρήσεις της ΔΗΣΥ στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη υποστηρίζει πως η κυβέρνηση, έπειτα από ολιγωρία ετών, προωθεί άρον άρον την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σε Μελίτη και Μεγαλόπολη

Αρνητική στο νομοσχέδιο για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ είναι η Δημοκρατική Συμπαράταξη, όπως δήλωσε ο υπεύθυνος Περιβάλλοντος και Ενέργειας της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιώργος Αρβανιτίδης.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υπό την πίεση της τελευταίας αξιολόγησης και αφού καθυστέρησε αδικαιολόγητα τρία χρόνια, φέρνει άρον άρον στην Βουλή το νομοσχέδιο πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σε Μελίτη και Μεγαλόπολη» τόνισε.

«Η ΔΕΗ βιώνει και πληρώνει δυστυχώς σε επανάληψη, ό,τι ακριβώς βίωσε και πλήρωσε η Ελλάδα το καταστροφικό 2015, με τις παλινωδίες των κυβερνώντων. Η αδράνεια, οι ιδεοληπτικές αγκυλώσεις και η αδιαφορία εκπλήρωσης των γνωστών δεσμεύσεων της χώρας για περιορισμό της παρουσίας της ΔΕΗ στην εγχώρια ενεργειακή αγορά μέχρι το 2020, επιφέρουν ήδη αρνητικές συνέπειες», τόνισε ο κ. Αρβανιτίδης.

Ο αρμόδιος βουλευτής της ΔΗΣΥ, συμπλήρωσε ότι οι συνέπειες αφορούν όλους μας: «Τη χώρα, η οποία εγκαλείται να προσαρμοστεί καθυστερημένα και με την «ψυχή στο στόμα» στη νέα ευρωπαϊκή ενεργειακή πραγματικότητα του ισότιμου ανταγωνισμού ενεργειακών παρόχων.

Τους πολίτες, τα νοικοκυριά και την βιομηχανία, όπου όλοι θα μπορούσαν να απολαμβάνουν πολύ νωρίτερα φθηνότερο ρεύμα χάρη στον ανταγωνισμό, ενώ οι βιομηχανίες της χώρας έχουν υψηλότατο ενεργειακό κόστος και δεν διαφαίνεται η μείωσή του προς όφελος της παραγωγικότητας.

Τη ΔΕΗ, η οποία θα μπορούσε να έχει ενισχυθεί κεφαλαιακά από την υλοποίηση της «Μικρής ΔΕΗ» και η οποία με τις τωρινές «γκρίζες» μεθοδεύσεις απεμπολεί περιουσιακά στοιχεία και θα βρεθεί αντιμέτωπη με κρυφές επιβαρύνσεις ενώ είναι σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, οι οποίοι εμπαίζονται καθώς δεν διασφαλίζονται τα εργασιακά τους δικαιώματα όπως είχαν πλήρως διασφαλιστεί με το σχέδιο της «μικρής ΔΕΗ» όπως είχαμε προκρίνει εμείς».

«Και εν τέλει το δημόσιο συμφέρον, καθώς προβλέπονται σωρεία φοροαπαλλαγών και μη υποχρέωση κατάθεσης διαφόρων πιστοποιητικών (π.χ. ΕΝΦΙΑ κ.α.) από όσους θελήσουν να αγοράσουν τις προς πώληση μονάδες» κατέληξε.

Διαβάστε ακόμα:

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024