Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ακτιβίστριες της Greenpeace «πετούν» πάνω από την Ήπειρο

Ακτιβίστριες της Greenpeace «πετούν» πάνω από την Ήπειρο

Η Greenpeace καλεί την ελληνική κυβέρνηση να ακολουθήσει το πρόσφατο παράδειγμα της Νέας Ζηλανδίας και να ακυρώσει το πρόγραμμα εξορύξεων υδρογονανθράκων στην Ελλάδα

Με τα συνθήματα «SOS για την Ήπειρο» και «Water not Oil», ακτιβίστριες της Greenpeace πέταξαν με αλεξίπτωτο πλαγιάς σε ύψος 1.400 μέτρων πάνω από τα μοναδικής ομορφιάς τοπία της Ηπείρου, που απειλούνται με καταστροφή από τις εξορύξεις πετρελαίου.

Η Greenpeace καλεί την ελληνική κυβέρνηση να ακολουθήσει το πρόσφατο παράδειγμα της Νέας Ζηλανδίας και να ακυρώσει το πρόγραμμα εξορύξεων υδρογονανθράκων στην Ελλάδα.

«Πριν από λίγες ημέρες, η νέα κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε τον τερματισμό του προγράμματος όλων των νέων εξορύξεων φυσικού αερίου και πετρελαίου. Με την απόφαση αυτή, η τέταρτη μεγαλύτερη Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη στον πλανήτη τέθηκε εκτός σχεδίων για εξόρυξη υδρογονανθράκων. Η απόφαση αυτή δεν ήρθε μόνη της: χρειάστηκαν 7 χρόνια δράσης από την κοινωνία των πολιτών και μία πραγματικά προοδευτική κυβέρνηση με την πολιτική βούληση και τη διορατικότητα να αντιληφθεί τις σύγχρονες προκλήσεις της εποχής”,δήλωσε ο Δημήτρης Ιμπραήμ, υπεύθυνος εκστρατειών στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace. “Η Ελλάδα έχει μία ευκαιρία να κάνει το ίδιο. Ο ενεργειακός σχεδιασμός μπορεί να στρέψει τη χώρα στο μέλλον και στην εκμετάλλευση του πραγματικού της ενεργειακού πλούτου, δηλαδή την καθαρή ενέργεια και την εξοικονόμηση, στέλνοντας μία για πάντα τα σχέδια για εξορύξεις πετρελαίου εκεί που ανήκουν: στο χρονοντούλαπο της ιστορίας», δήλωσε ο Δημήτρης Ιμπραήμ.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024