Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δέκα μικρά φυσικά tips για υγιή μαλλιά πάντα

Δέκα μικρά φυσικά tips για υγιή μαλλιά πάντα

Όση ταλαιπωρία και αν έχουν υποστεί τα μαλλιά σου από βαφές και προϊόντα styling, υπάρχουν τρόποι να τα διατηρήσεις υγιή

Τα όμορφα και υγιή μαλλιά τραβάνε πάντα την προσοχή και σου χαρίζουν έξτρα αυτοπεποίθηση. Για να το πετύχουμε όμως, χρειάζεται να εφαρμόσουμε κάποια απλά tips που δεν απαιτούν χρόνο ή κόστος και που σου εγγυώνται λάμψη, υγεία και φυσικό αποτέλεσμα.

  1. Το όφελος της σωστής διατροφής. Η βιταμίνη Α είναι απαραίτητη για την καλή ανάπτυξη της τρίχας κι εσύ μπορείς να την λάβεις από πράσινα λαχανικά, καρότα και λάδι ενώ τα όσπρια και το κρέας βοηθούν εξίσου στο να έχεις πλούσια τρίχα.
  2. Μείνε μακριά από το προϊόντα styling. Ταλαιπωρούνται ούτως ή άλλως από τις βαφές και τα προϊόντα που χρησιμοποιεί ο κομμωτής σου. Δεν είναι ανάγκη να επιβαρύνεις κι εσύ τα μαλλιά σου με έξτρα χημικά.
  3. Τα φυσικά συστατικά για επαναφορά και θεραπεία των μαλλιών είναι η αλόη βέρα και το γιαούρτι. Αντί για conditioner, μπορείς να βάλεις λίγη αλόη στα μαλλιά για λίγα λεπτά και να ξεβγάλεις. Αν μάλιστα θέλεις να αποκτήσεις έξτρα όγκο, χρησιμοποίησε την αλόη σαν μάσκα αφήνοντάς την 30 λεπτά.

Συνταγή θεραπείας με γιαούρτι: ανακάτεψε 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι με 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και εφάρμοσε τόσο στις ρίζες όσο και κατά μήκος των μαλλιών, αντί για conditioner. Ξέπλυνε με χλιαρό νερό.

4. Μην λούζεσαι κάθε μέρα αλλά μην αφήνεις και τα μαλλιά σου λιπαρά. Κάθε τρίχα είναι διαφορετική κι ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σου, λούσου περίπου 3 φορές την εβδομάδα.

5. Βρες το ιδανικό σαμπουάν και conditioner για εσένα. Αργά ή γρήγορα, όλες ανακαλύπτουμε τα προϊόντα που είναι τέλεια για εμάς και προσαρμόζονται στις ανάγκες μας. Μας ενδιαφέρει το υγιές αποτέλεσμα και όχι η ξηρότητα ή τα λιπαρά μαλλιά.

6. Μην χτενίζεις τα μαλλιά σου ενώ είναι βρεγμένα γιατί έτσι σπάει πιο εύκολα η τρίχα και απόφυγε το πιστολάκι, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

7. Καλός, ποιοτικός ύπνος. Τα οφέλη του ύπνου είναι ευεργετικά σε όλους τους τομείς. Επηρεάζει ακόμα και την υγεία των μαλλιών σου, επομένως προσπάθησε να φτιάξεις τις ώρες ύπνου.

8. Μην τα βουρτσίζεις δυνατά. Οποιαδήποτε απότομη και έντονη κίνηση κάνεις στα μαλλιά σου, επηρεάζει την τρίχα και την αποδυναμώνει ακόμα περισσότερο.

9. Τέλος στο καυτό νερό. Οι άκρες των μαλλιών καταστρέφονται με την υψηλή θερμοκρασία, γι αυτό και οι ειδικοί προτείνουν χλιαρή ή κρύα θερμοκρασία.

10. Χρησιμοποίησε λάδι καρύδας, καστορέλαιο ή ελαιόλαδο για να κάνεις συχνά μάσκες θεραπείας. Βάλε στις ρίζες και κατά μήκος των μαλλιών και άφησέ το για 40 λεπτά. Μετά λούσε τα μαλλιά σου και θα δεις ότι θα έχουν περισσότερη λάμψη και ελαστικότητα.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024