Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το νέο κατάστημα των Dolce & Gabbana έχει αέρα...μουσειακό

Το νέο κατάστημα των Dolce & Gabbana έχει αέρα…μουσειακό

Ντύθηκε η Αφροδίτη της Μήλου με δημιουργίες των σχεδιαστών;

Σχεδιασμένο από τον Γάλλο Gwenael Nicolas του διάσημου σχεδιαστικού γραφείου Studio Curiosity, που εδρεύει στο Τόκυο, η διώροφη μπουτίκ Dolce & Gabbana στο Μαϊάμι αποτίει φόρο τιμής στο Teatro alla Scala του Μιλάνου, έναν από τους πιο αποκλειστικούς και ιστορικούς ναούς μουσικής, καθώς και ένα από τα αγαπημένα μέρη του Domenico Dolce και του Stefano Gabbana . Το σχεδιαστικό δίδυμο, πιστό στην Ιταλική πολιτιστική  κληρονομιά του, αποφάσισε το νέο κατάστημα της εταιρείας στην ακτή της Φλόριντα να φέρει έναν αέρα ιταλικό και…μουσειακό!

Το εσωτερικό του καταστήματος χαρακτηρίζεται από μια πανδαισία αρχιτεκτονικών επιρροών και στυλ, των οποίων τα αισθητικά και αστικά σχέδια ενώνουν τη μόδα, τη σύγχρονη τέχνη και την αίσθηση της πόλης. Ο ετερόκλητος συνδυασμός της καλογυαλισμένης και ακατέργαστης τραβερτίνης (φυσική πέτρα από ανθρακικό άλας ασβεστίου)  σε συνδυασμό με μάρμαρο βεζέλ, εκτείνεται στους εσωτερικούς χώρους και των δύο ορόφων, και συνεχίζει την πορεία της πλατιάς σκάλας που τους συνδέει. Οι φυσικοί και οι γκρίζοι τόνοι, που χρησιμοποιούνται έχουν διαφορετική υφή και πάχος για να τονίσουν την αυθεντικότητα και τη φυσικότητα του χώρου δίνοντας μία αίσθηση σύγχρονου μουσείου, που λούζεται από το φως.

Όλα αυτά τα στοιχεία βοηθούν και παίζουν με τους επισκέπτες και την φαντασία τους, ώστε να  φανταστούν τον χώρο ως πραγματικό θέατρο. Είναι η γυάλινη όψη που εκτείνεται και στους δύο ορόφους του κτιρίου με κυματιστές κινήσεις και φωτεινές αντανακλάσεις, θυμίζοντας τις κουρτίνες μιας θεατρικής σκηνής και διάσημα γλυπτά κρυμμένα και φανερά στον χώρο συνθέτουν ένα σκηνικό λαμπερό και άκρως θεατρικό. Η επιβλητική και κομψή είσοδος του κτηρίου σε εντάσσει απευθείας στον κόσμο της μόδας και της τέχνης. Ολόκληρη η συλλογή ρούχων και αξεσουάρ περιβάλλεται από μπαρόκ καθρέπτες, πάγκους και έπιπλα από καρυδιά με γυαλισμένο χάλυβα. Αν τα ρούχα είναι όντως έργα τέχνης, σε αυτή τη μπουτίκ τα εκθέματα πωλούνται και μπορεί κανείς να μπει χωρίς εισιτήριο!

Sports in

Stella McCartney: H στήριξη από τον αδερφό της James και η ομοιότητά του με τον πατέρα τους

Oι οικογενειακές λήψεις από την οικογένεια McCartney στο show της Stella McCartney.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024