Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φεστιβάλ παιχνιδιού για ηλικιωμένους και ασθενείς με άνοια

Φεστιβάλ παιχνιδιού για ηλικιωμένους και ασθενείς με άνοια

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει ομιλίες από διακεκριμένους επιστήμονες του χώρου, εργαστήρια παιχνιδιού και αλληλεπίδρασης, εργαστήρια δημιουργίας παιχνιδιών, playtesting και παρουσιάσεις των παιχνιδιών

Ένα διαφορετικό φεστιβάλ έρχεται στην Αθήνα, όπου το παιχνίδι γίνεται όχημα εκπαίδευσης και απασχόλησης για άτομα που πάσχουν από άνοια, ενώ η διαδικασία σχεδιασμού και δημιουργίας ενός παιχνιδιού θα μετατραπεί σε διαγενεακή δράση μεταξύ νέων και ηλικιωμένων.

Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών διαταραχών Χαλκίδας και την Challedu – challenging education, διοργανώνουν, στις 20-22 Απριλίου , στο «Σεράφειο» Κολυμβητήριο του Δήμου Αθηναίων, το 2ο Φεστιβάλ δημιουργίας παιχνιδιών για ηλικιωμένους και ασθενείς με άνοια και τίτλο: «Bridge Gam Jam – Παιχνίδια Γέφυρες ζωής».

Σκοπός του φεστιβάλ είναι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας, νέοι δημιουργοί παιχνιδιών, game developers, φροντιστές ασθενών, επιστήμονες υγείας, ασθενείς με άνοια και φοιτητές, να αλληλεπιδράσουν μέσα από το παιχνίδι, να επικοινωνήσουν και να δημιουργήσουν παιχνίδια- εργαλεία με κοινωνικό αντίκτυπο και όραμα. Κυρίως όμως να χτίσουν γέφυρες ζωής!

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει ομιλίες από διακεκριμένους επιστήμονες του χώρου, εργαστήρια παιχνιδιού και αλληλεπίδρασης, εργαστήρια δημιουργίας παιχνιδιών, playtesting και παρουσιάσεις των παιχνιδιών.

Το φεστιβάλ θα εγκαινιάσει ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος.

Για την παρακολούθηση των ομιλιών και των παρουσιάσεων των παιχνιδιών θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, ενώ για την συμμετοχή στα workshops απαιτείται προεγγραφή.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024