Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ντούμα: Πυροβολισμοί κατά της ομάδας ασφαλείας του ΟΗΕ

Ντούμα: Πυροβολισμοί κατά της ομάδας ασφαλείας του ΟΗΕ

Σύμφωνα με καταγγελία του επικεφαλής του ΟΑΧΟ, Αχμετ Ουζουμτσού, η ομάδα ασφαλείας αναγκάσθηκε να αποσυρθεί, καθυστερώντας την άφιξη των επιθεωρητών στον τόπο όπου πραγματοποιήθηκε η καταγγελλόμενη επίθεση με χημικά όπλα

Πυρά δέχθηκε ομάδα ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, η οποία βρισκόταν σε αναγνωριστική επίσκεψη στη Ντούμα της Ανατολικής Γούτα, μια μέρα πριν την προγραμματισμένη επίσκεψη της διεθνούς ομάδας ερευνητών του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) στο πλαίσιο διερεύνησης στοιχείων που αποδεικνύουν την επίθεση με χημικά όπλα.

Σύμφωνα με καταγγελία του επικεφαλής του ΟΑΧΟ, Αχμετ Ουζουμτσού, η ομάδα ασφαλείας αναγκάσθηκε να αποσυρθεί, καθυστερώντας την άφιξη των επιθεωρητών στον τόπο όπου πραγματοποιήθηκε η καταγγελλόμενη επίθεση με χημικά όπλα από τις δυνάμεις του καθεστώτος της Δαμασκού κατά των κατοίκων της Ντούμα, κατά την οποία δεκάδες άμαχοι έχασαν τη ζωή τους.

Αξιωματούχος του συριακού καθεστώτος δήλωσε ότι η ομάδα των Ηνωμένων Εθνών ήρθε αντιμέτωπη με διαδηλωτές σε εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά των υπό τις ΗΠΑ πυραυλικών επιθέσεων, αλλά δεν αναφέρθηκε σε πυρά.

«Ήταν ένα μήνυμα από τον λαό» αναφώνησε.

Η καθυστέρηση στην άφιξη των διεθνών επιθεωρητών στη Ντούμα έχει προκαλέσει διπλωματική διένεξη καθώς οι δυτικές δυνάμεις κατηγορούν τη Δαμασκό και τη Μόσχα ότι παρεμποδίζουν σκοπίμως την αποστολή του Οργανισμού, ενώ έχουν περάσει ήδη ένδεκα ημέρες από τα γεγονότα.

Οι ΗΠΑ και η Γαλλία καταγγέλλουν ότι η καθυστέρηση χρησιμοποιείται για να καταστραφούν τα στοιχεία που αποδεικνύουν την επίθεση με χημικά όπλα.

Την Τρίτη, ο ρώσος στρατιωτικός ειδικός στα χημικά όπλα, Αλεξάντερ Ροντιόνοφ, ανακοίνωσε ότι την περασμένη Παρασκευή ρωσικά στρατεύματα εντόπισαν αποθήκη στη Ντούμα μέσα στην οποία βρίσκονταν ουσίες που είναι αναγκαίες για την παρασκευή χημικών όπλων.

«Οι ουσίες που εντοπίστηκαν, όπως θειοδιγλυκόνη και διαιθανολαμίνη, που είναι απαραίτητες για την παραγωγή θείου και αζώτου υπερίτη (αέριο μουστάρδας). Επιπλέον, στην αποθήκη βρέθηκε μια φιάλη χλωρίου, παρόμοιο με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε από μαχητές για να επινοήσουν την ευρέως διαδεδομένη ψευδή είδηση. Μπορούμε να συνάγουμε το συµπέρασµα ότι αυτό το εργαστήριο χρησιμοποιήθηκε από παράνομες ένοπλες οργανώσεις για την παρασκευή δηλητηριωδών ουσιών» πρόσθεσε.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024