Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Απελευθέρωση χωρίς προϋποθέσεις για τους στρατιωτικούς ζητά το ΚΚΕ

Απελευθέρωση χωρίς προϋποθέσεις για τους στρατιωτικούς ζητά το ΚΚΕ

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος απαιτεί να επαναπατριστούν άμεσα οι Έλληνες στρατιωτικοί

Την απαίτηση «να απελευθερωθούν άμεσα και χωρίς προϋποθέσεις και να επαναπατριστούν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί» εξέφρασε στη συζήτηση για την «υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που έχουν συλληφθεί και κρατούνται στην Τουρκία» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

«Η συνεχιζόμενη επί 47 μέρες απαράδεκτη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές είναι μέρος κινήσεων που σηματοδοτούν κλιμάκωση της επιθετικότητας της τούρκικης αστικής τάξης κατά κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας αμφισβητώντας σύνορα και διεθνείς συνθήκες που τα κατοχυρώνουν.

Επιθετικότητα που αφορά ανταγωνισμούς των αστικών τάξεων για τα δικά τους συμφέροντα, στρέφεται κατά των λαών είναι μέρος ευρύτερων ανταγωνισμών που κλιμακώνονται όπως αποδεικνύει η προχθεσινή πολεμική επίθεση στη Συρία από ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία με στήριξη από ΝΑΤΟ και ΕΕ που με τις πολεμικές επεμβάσεις αλλάζουν σύνορα, αιματοκυλάνε τους λαούς» τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, στην παρέμβασή του.

«Είναι επικίνδυνη η θέση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των άλλων αστικών κομμάτων που αναθέτουν την προστασία της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ που νίπτει τας χείρας του για την κατάσταση στο Αιγαίο και των δύο στρατιωτικών και στην ΕΕ που κι αυτή ενθαρρύνει τις προκλήσεις της τουρκικής αστικής τάξης κάνοντας παζάρια μαζί της. Άμεσα και χωρίς προϋποθέσεις να απελευθερωθούν και να επαναπατριστούν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί» προσέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024