Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ευάγγελος Βενιζέλος: Δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις απέναντι σε εκβιασμούς

Ευάγγελος Βενιζέλος: Δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις απέναντι σε εκβιασμούς

Ο πρώην πρόεδρος του ΠαΣοΚ διαχωρίζει τη θέση του από τα στελέχη της Κεντροαριστεράς που αναζητούν συναίνεση με τον ΣΥΡΙΖΑ και αφήνει αιχμές προς την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής

Στρατηγική ήττα σημαίνει να μην μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συμπλέουσες με αυτόν δυνάμεις να καθορίσουν τις εξελίξεις για τον σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης, για την οριστική ρύθμιση του εκλογικού συστήματος και για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, επισημαίνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα».

«Αυτοί που θέλουν να ανοίξουμε μια στοργική αγκαλιά «συναίνεσης» για τον ΣΥΡΙΖΑ (…) περιλαμβάνουν προφανώς στη συναινετική τους διάθεση και τα δίκτυα του βαθέος κράτους που έχει εγκαταστήσει η κυβέρνηση με πρώτο στόχο τον έλεγχο της Δικαιοσύνης» σημειώνει. Ο κ. Βενιζέλος διαχωρίζει τη θέση του από τα στελέχη της Κεντροαριστεράς που αναζητούν συναίνεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, με κορυφαία έκφραση τη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος – «αντί να ενοχοποιείται η κυβέρνηση ενοχοποιείται το ισχύον Σύνταγμα!» λέει. Ομοίως και από τη ΝΔ, θεωρώντας εσφαλμένη τη θέση της να ξεκινήσει τώρα η διαδικασία με 180 ψήφους γιατί έτσι «μετατρέπεται το Σύνταγμα σε καρυδότσουφλο της συγκυρίας». Εκφράζει καθαρή διαφωνία με τη στρατηγική των ίσων αποστάσεων που τηρεί το Κίνημα Αλλαγής: «Δεν μπορείς να διεκδικείς καθοριστικό ρόλο και να προτείνεις αβέβαιες εξελίξεις» σημειώνει. Δίνει σκληρή απάντηση σε όσους διακινούν σενάρια μετακίνησής του στη ΝΔ, οι οποίοι είναι «μόνο ελάχιστοι γελοίοι τύποι που υπονόμευσαν το ΠαΣοΚ, την Ελιά και γενικότερα τη δημοκρατική παράταξη την περίοδο της εθνικής μάχης, διέσπασαν τον χώρο ή συνεργάστηκαν απροκάλυπτα με τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» τονίζει.

Ολόκληρη τη συνέντευξη μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ:

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024