Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πέθανε ο θρύλος της επαγγελματικής πάλης, Bruno Sammartino

Πέθανε ο θρύλος της επαγγελματικής πάλης, Bruno Sammartino

Η ιστορία του, είναι η ιστορία του αμερικανικού ονείρου...

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών ο θρύλος της επαγγελματικής πάλης Bruno Sammartino.

Η ιστορία του, είναι η ιστορία του αμερικανικού ονείρου που για πολλά χρόνια «έμπαινε» στα σπίτια του τηλεοπτικού κοινού μέσω του WWE.

Κατά τη διάρκεια της παιδικής του ηλικίας στην μικρή ιταλική ορεινή πόλη Abruzzi της Ιταλίας, ο Bruno Sammartino άκουγε ιστορίες για το πώς οι δρόμοι στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν «στρωμένοι» με χρυσό. Στην αρχή πίστευε ότι αυτό ήταν κυριολεκτικό, στη συνέχεια έμαθε από… πρώτο χέρι τι εννοούσαν όσοι το έλεγαν.

Έγινε πασίγνωστος στις ΗΠΑ, ως ο πρωταθλητής που έχει κρατήσει περισσότερα έναν τίτλο στην ιστορία του WWE.

Η ζωή του «Ιταλού Σούπερμαν» όμως δεν ήταν πάντα τόσο ένδοξη, όσο η καριέρα του. Ο αδελφός και η αδελφή του έχασαν τη ζωή τους νέοι, όταν οι ναζιστικές δυνάμεις του Αδόλφου Χίτλερ κατέλαβαν την πόλη τους. Εκείνος και η μητέρα του κρύφτηκαν σε ένα βουνό που ονομάζεται «Valla Rocca» κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής και σώθηκαν, έφυγαν για το Πίτσμπουργκ το 1950.

Ο Bruno κατάφερε να συνδέσει τους συμπατριώτες του, τους Ιταλούς, με τους Λατίνους, τους Έλληνες και τους Εβραίους, γεφυρώνοντας με επιτυχία το «χάσμα» στην Αμερικανική λαοθάλασσα οπαδών της επαγγελματικής πάλης.

Στις 17 Μαΐου 1963, ο Sammartino νίκησε τον Buddy Rogers σε 48 -μόλις- δευτερόλεπτα για να γίνει ο παγκόσμιος πρωταθλητής του WWE μπροστά σε περίπου 20.000 οπαδούς στο θρυλικό Madison Square Garden.

Τον τίτλο αυτόν που κέρδισε διατήρησε… 8 ολόκληρα χρόνια -μακράν από το δεύτερο- μεγαλύτερο χρονικό διάστημα όλων των εποχών και ένα ρεκόρ για όλους τους επαγγελματίες πρωταθλητές πάλης, ανεξάρτητα από εταιρία, χώρα και οργανισμό.

Εισήχθη στο Hall of Fame του WWE το 2013 στην 188η και τελευταία φορά που ο Sammartino έκανε sold out το «σπίτι» του, όπως αποκαλούσε το Madison Square Garden.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024