Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Στήβεν Σπίλμπεργκ ενέδωσε στους υπερήρωες

Ο Στήβεν Σπίλμπεργκ ενέδωσε στους υπερήρωες

Οι ταινίες με σούπερ ήρωες είναι η απόλυτη κινηματογραφική τάση των τελευταίων ετών. Σιγά σιγά όλοι οι γνωστοί σκηνοθέτες ενδίδουν στην δύναμή της, υπογράφοντας φιλμ που μεταφέρουν στον κινηματογράφο τις περιπέτειες χαρακτήρων κόμικ. Ο τελευταίος που τώρα δένεται στο άρμα των σούπερ ηρώων, είναι ο Στήβεν Σπίλμπεργκ

Ο αμερικανός σκηνοθέτης Στήβεν Σπίλμπεργκ, με την εταιρία παραγωγής του Amblin Entertainment, ενώνουν τις δυνάμεις τους με την Warner Bros προκειμένου να βγάλουν στις κινηματογραφικές αίθουσες την ταινία περιπέτειας «Blackhawk». Βασισμένο στο κλασικό ομώνυμο κόμικ, το πρότζεκτ σηματοδοτεί την πρώτη προσπάθεια του Σπίλμπεργκ να μπει στο σύμπαν των χαρακτήρων της DC.

Το σενάριο του νέου φιλμ, το γράφει ο Ντέιβιντ Κοέπ, ο οποίος έχει συνεργαστεί με τον Σπίλμπεργκ από το ίδιο πόστο στα μπλοκμπάστερ «Jurassic Park», «The lost world: Jurassic Park», «War of the worlds» και «Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull». Ο Σπίλμπεργκ θα έχει την ευθύνη της παραγωγής μαζί με την Κρίστι Μακόσκο Κρίεγκερ για λογαριασμό της Amblin Entertainment. Την διανομή θα έχει παγκοσμίως η Warner Bros Pictues.

Φαίνεται πως ο Σπίλμπεργκ έμεινε ικανοποιημένος από την συνεργασία του με την συγκεκριμένη εταιρία παραγωγής, αφού αυτή ανέλαβε και το «Ready Playoner One», την πιο πρόσφατη ταινία του που μέχρι σήμερα (στον πρώτο μήνα της προβολής του στους κινηματογράφους) έχει εισπράξεις 476 εκατομμύρια δολάρια.

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι σαν στούντιο, να είμαστε πίσω από την πιο πρόσφατη επιτυχία του Στήβεν Σπίλμπεργκ και ενθουσιαζόμαστε που θα δουλέψουμε ξανά μαζί του στην καινούργια του ταινία περιπέτειας», ανέφερε ο Τόμπι Έμμεριχ, επικεφαλής της εταιρίας. «Ανυπομονούμε να δούμε ποιους νέους δρόμους θα ανοίξει παρουσιάζοντας το «Blackhawk» στο κοινό παγκοσμίως», κατέληξε ο ισχυρός άνδρας της Warner Bros.

Η δήλωση αυτή δεν πέρασε απαρατήρητη και από τον ίδιο το σκηνοθέτη, ο οποίος με τη σειρά του ανταπέδωσε τα καλά λόγια των συνεργατών του. «Ήταν υπέροχο να δουλεύω με την ομάδα της Warner Bros προκειμένου να φέρω το «Ready Player One» στην οθόνη. Φέρνουν ένα μείγμα πάθους και επαγγελματισμού σε ό,τι κι αν κάνουν κι έχουν μια σημαντική ιστορία στο είδος. Είμαι ενθουσιασμένος που συνδέομαι μαζί τους για το “Blackhawk”», ανέφερε ο Σπίλμπεργκ.

Το «Blackhawk» κυκλοφόρησε ως κόμικ για πρώτη φορά το 1941 από την Quality Comics πριν το εξαγοράσει η DC Comics το 1957. Σύμφωνα με την ιστορία του, ο Blackhawk ήταν ο αρχηγός της ομάδας Blackhawk Squadron, ένα ελίτ γκρουπ πιλότων που συμμετείχαν στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αν και έχουν ήδη ξεκινήσει οι πρώτες ετοιμασίες της κινηματογραφικής μεταφοράς της ιστορίας, το κοινό μάλλον θα αργήσει να τις απολαύσει. Κι αυτό γιατί ο Σπίλμπεργκ προς το παρόν ασχολείται με τον πέμπτο Ιντιάνα Τζόουνς, το οποίο είναι το επόμενο πρότζεκτ. Μετά θ’ ακολουθήσει το «West Side Story», όπως είχε δηλώσει ο σκηνοθέτης. Επομένως, είναι προς το παρόν άγνωστο πότε θα μπει στο στούντιο για το «Blackhawk» αλλά το στούντιο έχει όλο το χρόνο στη διάθεσή του για να αναπτύξει την ιδέα πριν την υλοποιήσει.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024