Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ενα κτίριο... φάντασμα στο κέντρο γίνεται πολυκατάστημα με γαλλική σφραγίδα

Ενα κτίριο… φάντασμα στο κέντρο γίνεται πολυκατάστημα με γαλλική σφραγίδα

Το έβδομο κατάστημα της αλυσίδας Leroy Merlin στην Ελλάδα θα έχει 40 χιλιάδες κωδικούς προϊόντων για τη διακόσμηση, τον κήπο, την ανακαίνιση σπιτιών κ.λπ. και φιλοδοξεί να εξυπηρετεί πάνω από 500 – 600 χιλιάδες πελάτες το χρόνο

Σχεδόν μία δεκαπενταετία ένα σύγχρονο κτίριο έμενε ανεκμετάλλευτο στην καρδιά της Αθήνας. Ένα κτίριο που είχε σχεδιαστεί για να γίνει πολυχώρος ψυχαγωγίας με πολλές κινηματογραφικές αίθουσες στην Βασιλίσσης Σοφίας, δεν λειτούργησε ποτέ. Δαπανήθηκαν εκατομμύρια αλλά «κόλλησε» στα δικαστήρια και στις αντιδράσεις των ιδιοκτητών των κινηματογράφων της περιοχής.

Η ώρα για την αξιοποίηση του κτιρίου της «Δάκων», επί της Λ. Βασιλίσσης Σοφίας 122, έφτασε με… γαλλική σφραγίδα. Η γνωστή αλυσίδα καταστημάτων Leroy Merlin, μίσθωσε 6.000 τ.μ., επένδυσε περί τα 5 εκατ. ευρώ και από την Παρασκευή ανοίγει τις πύλες της στο κοινό.

Το έβδομο κατάστημα της αλυσίδας στην Ελλάδα θα έχει 40 χιλιάδες κωδικούς προϊόντων για τη διακόσμηση, τον κήπο, την ανακαίνιση σπιτιών κ.λπ. και φιλοδοξεί να εξυπηρετεί πάνω από 500 – 600 χιλιάδες πελάτες το χρόνο.

Είναι το πρώτο μεγάλο κατάστημα που ανοίγει στο κέντρο, σε απόσταση αναπνοής από το μετρό, με υπόγειο πάρκινγκ 300 θέσεων. Εκτείνεται σε τρεις ορόφους ενώ θα διαθέτει και καφέ για τους πελάτες. Πρωτοποριακό θεωρείται το ειδικά διαμορφωμένο «HOMISTAS lab», όπου κάθε επισκέπτης θα μπορεί να δημιουργεί τη δική του κατασκευή, να δοκιμάζει εργαλεία και λύσεις αλλά και να παρακολουθεί σεμινάρια από εξειδικευμένους τεχνικούς και ειδικούς του home improvement.

Όπως δήλωσαν οι επικεφαλής της εταιρείας στην Ελλάδα επιδιώκουν την περαιτέρω ανάπτυξη σε όλη την Ελλάδα και να φτάσουν τα 20 καταστήματα. Για τον επόμενο χρόνο ανακοίνωσαν τη δημιουργία δύο νέων σημείων πώλησης ενώ αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο της ανάπτυξης μέσω franchise.

Οσο για τους τζίρους; Το 2017 η εταιρεία είχε 132 εκατ. ευρώ αλλά μετά από μια διετία αναμένεται να παρουσιάσει κερδοφορία.

Σε 12 χώρες

H Leroy Merlin αναπτύσσεται σε 12 χώρες παγκοσμίως. Είναι μέλος του γαλλικού ομίλου ADEO με 100.000 συνεργάτες και 1.200 καταστήματα σε 12 χώρες, ο οποίος κατέχει την πρώτη θέση στην Ευρώπη και την τρίτη παγκοσμίως στην αγορά της «Βελτίωσης της Κατοικίας» (Home Improvement).

Η Leroy Merlin Ελλάδας και Κύπρου δραστηριοποιείται από το 2005 και διαθέτει έξι καταστήματα (πέντε στην Ελλάδα και ένα στην Κύπρο).

Προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις για κάθε κατασκευή, ανακαίνιση, βελτίωση οποιουδήποτε μέρους ενός χώρου στην καλύτερη τιμή της αγοράς. Εμπορεύεται περισσότερους από 50,000 κωδικούς προϊόντων και υπηρεσίες που λύνουν τα χέρια των πελατών, απασχολεί περισσότερους από 1.000 υπαλλήλους και αποστολή της είναι να εμπνέει και να συντροφεύει κάθε άνθρωπο για να κάνει το σπίτι των ονείρων του πραγματικότητα.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024