Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Lexus ES 2019: Περί αισθητικής... αποκάλυψη

Lexus ES 2019: Περί αισθητικής… αποκάλυψη

Η έβδομη γενιά του ιαπωνικού sedan δίνει το στίγμα της εξωτερικής της εμφάνισης πριν την επίσημη πρεμιέρα της στην έκθεση του Πεκίνου.

H ιαπωνική φίρμα επιστρέφει, αποκαλύπτοντας λίγα ακόμα κομμάτια από το παζλ που θα συνθέσει την νέα και πληθωρικότερη γενιά του ES το οποίο θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στην έκθεση του Πεκίνου στις 25 Απριλίου.

Οι νέες πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν αφορούν την εξωτερική εμφάνιση της νέας γενιάς του ιαπωνικού μεσαίου sedan το οποίο εναρμονίζεται με τα νεότερα σχεδιαστικά πρότυπα των Ιαπώνων όπως αυτά εμφανίστηκαν και στο πρόσφατο LS το οποίο παρουσιάστηκε πέρυσι στην έκθεση της Γενεύης.

Έτσι, στο μπροστινό τμήμα του νέου ES κυριαρχεί μια πιο αιχμηρή αισθητική προσέγγιση της χαρακτηριστικής γρίλιας σε μοτίβο κλεψύδρας η οποία πλαισιώνεται από πιο επιθετικής αισθητικής φωτιστικά σώματα, ενώ σε όλα τα στοιχεία που συναποτελούν την «όψη» του ιαπωνικού sedan κυριαρχεί η λογική των έντονων ακμών προς όφελος ενός δυναμικότερου αποτελέσματος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι εισαγωγές αέρα οι οποίες υιοθετούν μια σχεδιαστική λογική που θυμίζει σε σχήμα μπούμερανγκ.

Ακόμα πιο ριζικές είναι οι αλλαγές σε ό,τι αφορά τη σιλουέτα του αυτοκινήτου σε προφίλ, καθώς και εκεί οι Ιάπωνες έχουν επενδύσει στο οπτικό παιχνίδι των έντονων ακμών και των πτυχώσεων οι οποίες του προσδίδουν μια δυναμικότερη και επιβλητική υπόσταση.

Στο ίδιο οπτικό αποτέλεσμα και αίσθηση δείχνει να συντείνει και η μοναδική προς το παρόν και αποσπασματική εικόνα του πίσω τμήματος η οποία αποκαλύπτει μια αρκετά διαφορετική σχεδιαστική προσέγγιση σε σχέση με την προηγούμενη γενιά του μοντέλου επενδύοντας σε ακμές και σε ένα ιδιαιτέρως ενδιαφέρον αισθητικό αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED.

Αν και επί του παρόντος δεν έχουν δημοσιοποιηθεί στοιχεία που να αφορούν τις διαστάσεις του ιαπωνικού sedan, δεν δείχνουν να διαφέρουν από την μέχρι σήμερα γνωστή εκδοχή του.

Παρ΄όλα αυτά θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η αύξηση του μεταξονίου η οποία σε συνάρτηση με την νέα πιο αποδοτική διάταξη η οποία οφείλεται στην μετάβαση σε νέα αρχιτεκτονική αναμένεται να ενισχύσει την ευρυχωρία του εσωτερικού για το οποίο ωστόσο προς το παρόν η Lexus δεν δημοσιοποιεί εικόνες.

Σε κάθε περίπτωση, υπενθυμίζεται ότι η Lexus έχει υποσχεθεί μια πρωτόγνωρη αίσθηση πολυτέλειας για το ιαπωνικό sedan η οποία κατ’ αντιστοιχία με το εξωτερικό, αναμένεται να αντλήσει στοιχεία από το LS.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024