Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Εχει η θάλασσα σύνορα και δεν το ξέρουμε;»

«Εχει η θάλασσα σύνορα και δεν το ξέρουμε;»

Οι Τούρκοι με μία απλή σειρά δηλώσεις αμφισβητούν την κυριαρχία νησίδων, η ελληνική πλευρά δια της στάσης της έχει αποδεχθεί την αμφισβήτηση.

Για την οικονομία της συζήτησης θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε: το να τριγυρνά στην σημερινή συγκυρία ο οποιοσδήποτε την παραμεθόριο και να καρφώνει σημαίες στα νησιά εμπεριέχει στοιχεία προβοκάτσιας. Ή δίνει πάτημα σε όποιον θέλει να την επιχειρήσει.

Πλην όμως το περιστατικό της προηγούμενης εβδομάδας στους Φούρνους δεν έγινε στην παραμεθόριο. Και αναδεικνύει και πάλι άλλες διαστάσεις του ζητήματος και ευθύνες των αρμοδίων.

 Η νησίδα Ανθρωποφάς κοντά στους Φούρνους δεν είναι δίπλα στην Τουρκία. Αν είναι κάπου κοντά, θα το προσδιόριζε κανείς κάπου στο κεντρικό Αιγαίο.

Απ’ ό,τι φαίνεται και η σημαία ανέβηκε στο νησί από κάποιους Ελληνες, αλλά και κατέβηκε, πιθανόν από κάποιους Τούρκους.

Αφότου έγιναν δε αυτά, η ελληνική ακτοφυλακή δεν επέτρεπε την πρόσβαση στην περιοχή.

Μέσω δηλώσεων, απαντήσεων, ενεργειών και παραλείψεων, υπάρχει μία βάσιμη υποψία. Ότι η ελληνική κυβέρνηση κατόρθωσε να «γκριζάρει» άλλη μία περιοχή στο Αιγαίο.

Οι Τούρκοι με μία απλή σειρά δηλώσεις αμφισβητούν την κυριαρχία νησίδων, η ελληνική πλευρά δια της στάσης της έχει αποδεχθεί την αμφισβήτηση.

Προστίθεται η εξέλιξη αυτή στα όσα έχουν επισυμβεί έπειτα από την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα στο τέλος του προηγούμενου έτους και με βάση αυτά θα πρέπει να αξιολογηθούν τα αποτελέσματά της.

Προστίθεται όμως και στις συνέπειες των όσων έχει εκστομίσει στο παρελθόν ο Αλέξης Τσίπρας και τα οποία δυστυχώς είχαν αντιμετωπιστεί επιφανειακά και απερίσκεπτα.

Όπως εκείνο το περιβόητο: «Εχει η θάλασσα σύνορα και δεν το ξέρουμε;», που είχε ακουστεί στην Θεσσαλονίκη τον Σεπτέμβριο του 2015.

Σήμερα ο κ. Τσίπρας έχει μάθει ότι ναι, η θάλασσα έχει σύνορα. Και είναι στην δυσχερή θέση να πρέπει να τα υπερασπιστεί.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024