Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ζάεφ: Δεν υπάρχει η βάση για συνάντηση με Τσίπρα

Ζάεφ: Δεν υπάρχει η βάση για συνάντηση με Τσίπρα

Δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για συνάντησή μου με τον έλληνα Πρωθυπουργό, εκτιμά ο πρωθυπουργός των Σκοπίων καθώς, όπως ισχυρίζεται, δεν έχει σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις.

Αρνητικός στην προοπτική επικείμενης, κρίσιμης συνάντησης με τον Αλέξη Τσίπρα εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Zόραν Ζάεφ, εκτιμώντας ότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο της χώρας ΜΙΑ, ο κ. Ζάεφ εκτίμησε ότι οι επαφές σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών την περασμένη εβδομάδα στην Αχρίδα δεν σημείωσαν ιδιαίτερη πρόοδο και επομένως δεν υπάρχει βάση για αναβάθμιση των συζητήσεων σε επίπεδο πρωθυπουργών.

«Οι διαφορές είναι χρόνιες»

Ωστόσο, σημειώνει η «Καθημερινή», όπως εξήγησε ο πρωθυπουργός της γείτονος, κατά πάσα πιθανότητα μέσα στο επόμενο διάστημα θα υπάρξουν συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών Νικολά Ντιμιτρόφ, τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης και τον πρόεδρο της χώρας προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις στις διαβουλεύσεις.

Αναφερόμενος δε στις δηλώσεις που έκανε την Κυριακή, ότι η χώρα του δεν αποδέχεται ονομασία έναντι όλων (erga omnes) τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό αλλά και αλλαγή άρθρων του Συντάγματος, είπε πως οι διαφορές ανάμεσα σε Αθήνα και Σκόπια είναι χρόνιες και υπήρχαν από την αρχή της διαπραγμάτευσης.

Στις 9 Απριλίου, ο πρωθυπουργός της FYROM είχε αναφέρει ότι πιθανή είδηση για συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα θα ήταν ενδεικτικό ότι «οι διαπραγματεύσεις προχωρούν στη σωστή κατεύθυνση και ότι είναι δυνατόν να φθάσουμε σε λύση».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024