Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο λόγος που πρέπει να πιεις ένα ποτήρι κόκκινο κρασί σήμερα

Ο λόγος που πρέπει να πιεις ένα ποτήρι κόκκινο κρασί σήμερα

Νέα επιστημονική έρευνα αναφέρει τα θετικά που έχει το κόκκινο κρασί για την στοματική υγεία.

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα ποτήρι κόκκινο κρασί για να τελειώσεις τη μέρα σου. Μπορεί κάθε μέρα να θες να πιεις ένα ποτήρι, όμως λόγω της γενικότερης πεποίθησης ότι το αλκοόλ και τα ποτά παχαίνουν να μην δίνεις στον εαυτό σου την ευκαιρία να χαλαρώσει με λίγο κόκκινο κρασί.

Για όλους λοιπόν τους απανταχού λάτρεις του κόκκινου κρασιού, ήρθε η δικαίωση. Μια νέα έρευνα ήρθε για να αλλάξει τα όσα ξέραμε για το κόκκινο κρασί. Μπορεί ήδη να ήξερες ότι το κόκκινο κρασί έχει κάποια υγιεινά χαρακτηριστικά, όμως η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Περιοδικό για την Αγροτική Χημεία και την Χημεία των Φαγητών  αναφέρει ότι τα  αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στο κόκκινο κρασί αποτρέπουν τα βακτήρια την πλάκα από το να μένουν στην περιοχή της στοματικής κοιλότητας.

Ερευνώντας λοιπόν τα θετικά χαρακτηριστικά που έχει το κόκκινο κρασί για την στοματική υγιεινή. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι δύο οξέα που περιέχονται στο κόκκινο κρασί βοηθούν αποτελεσματικά στην προστασία από διάφορους μικροοργανισμούς και βακτήρια που κολλούν στα δόντια και σου δημιουργούν προβλήματα. Βέβαια οι ερευνητές αναφέρουν ότι για να δεις αποτελέσματα χρειάζεται να πίνεις αρκετά συχνά κόκκινο κρασί.

Αυτό προφανώς δεν είναι δικαιολογία για να πιεις μόνη σου ένα ολόκληρο μπουκάλι κρασί, αλλά όπως λένε ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί την μέρα τον οδοντίατρο κάνει πέρα

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024