Ποικιλία λουκάνικων µε πατατοσαλάτα
Σερβίρουµε τα λουκάνικα µε διαφορετικές µουστάρδες, ήπιες και καυτερές ή και µε ένα πικάντικο τσάτνεϊ
Spotlight
-
Αυτός είναι ο πύραυλος του Ιράν που καταρρίφθηκε από τους Ισραηλινούς
-
4 λόγοι για τους οποίους βρίσκουμε κάποιους ανθρώπους τόσο ανεξήγητα ενοχλητικούς
-
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος αντικαθιστά τον Παπανώτα στο ευρωψηφοδέλτιο
-
«Με νίκη της Ρωσίας πάμε στον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο» - Δραματική προειδοποίηση Ουκρανών αξιωματούχων
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα)
4 χωριάτικα λουκάνικα
4 λουκάνικα Φρανκφούρτης
4 λουκάνικα Γερµανίας (Weisswurst, Knackwurst κ.ά.)
100 ml χυµό λεµονιού
Για την πατατοσαλάτα
4-5 πατάτες, καλά πλυµένες
1 χωριάτικο λουκάνικο, σε ροδέλες ή 5-6 φέτες µπέικον, σε καρέ
2-3 κ.σ. κάππαρη
2 φρέσκα κρεµµυδάκια, ψιλοκοµµένα
1 ξερό κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο
5-6 κ.σ. µαγιονέζα
1½ κ.σ. µουστάρδα πικάντικη
1 µατσάκι µαϊντανό, ψιλοκοµµένο
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουµε τις πατάτες να βράσουν σε µια κατσαρόλα µε µπόλικο αλατισµένο νερό. Οταν τρυπιούνται µε το πιρούνι, αλλά χωρίς να είναι τόσο µαλακές ώστε να λιώνουν, τις αποσύρουµε. Τις ρίχνουµε σε µπολ µε κρύο νερό και τις αφήνουµε να στραγγίξουν σε σουρωτήρι. Τις ξεφλουδίζουµε και µόλις κρυώσουν τις κόβουµε σε κύβους.
Σε ένα τηγάνι, χωρίς προσθήκη λιπαρής ουσίας, σε µέτρια φωτιά, σοτάρουµε για 2-3 λεπτά το λουκάνικο (για την πατατοσαλάτα) ή το µπέικον. Αφήνουµε να στραγγίξει σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Το βάζουµε σε ένα µπολ, µαζί µε τις πατάτες, και προσθέτουµε την κάππαρη, τα κρεµµύδια (φρέσκα και ξερό), τη µαγιονέζα, τη µουστάρδα, τον µαϊντανό, το αλατοπίπερο και ανακατεύουµε. Αφήνουµε τη σαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Ψήνουµε τα λουκάνικα στη σχάρα ή στο γκριλ του φούρνου ή τα τηγανίζουµε, γυρίζοντάς τα τακτικά, και τα περιχύνουµε µε τον χυµό λεµονιού. Τα σερβίρουµε µε την πατατοσαλάτα.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις