Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ταγιάνι: Χημική επίθεση είναι η κόκκινη γραμμή που κανείς δεν μπορεί να περάσει

Ταγιάνι: Χημική επίθεση είναι η κόκκινη γραμμή που κανείς δεν μπορεί να περάσει

Τόνισε την ανάγκη η Ευρώπη να είναι ενωμένη, να δράσει πιο αποφασιστικά και να επιδιώξει την ειρήνη και τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή

Η χρήση χημικών όπλων είναι απαράδεκτη και είναι η κόκκινη γραμμή την οποία κανείς στον κόσμο δεν μπορεί να περάσει, επανέλαβε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για τη Συρία.

Ο κ. Ταγιάνι τόνισε την ανάγκη η Ευρώπη να είναι ενωμένη, να δράσει πιο αποφασιστικά και να επιδιώξει την ειρήνη και τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή και στη Μεσόγειο, ενισχύοντας τον διάλογο και τη διπλωματία με την πλήρη συμμετοχή του ΟΗΕ. Σημείωσε μάλιστα πως η Ευρώπη πρέπει να διαδραματίσει ένα πρωταγωνιστικό ρόλο, γιατί η Μεσόγειος είναι μια περιοχή όπου η Ευρώπη έχει πολλά να πει.

Καταληκτικά, έστειλε το μήνυμα ότι η σοβαρότητα της κατάστασης χρειάζεται μια συνολική, κοινή εξωτερική και αμυντική πολιτική στην Ευρώπη. «Η ΕΕ πρέπει να είναι πιο τολμηρή στην πολιτική άμυνας και εξωτερικών υποθέσεων, αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο στην παροχή λύσεων που ανακουφίζουν τα δεινά των ανθρώπων της Συρίας» επισημαίνει ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, στο οποίο παραθέτει και το συγκεκριμένο οπτικοακουστικό απόσπασμα από τη σημερινή του ομιλία στην Ολομέλεια.

Στην κατάσταση στη Συρία αναμένεται να αναφερθεί την Τρίτη στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος θα αναπτύξει τις ιδέες του για το μελλον της Ευρώπης. Το νήμα των προτάσεων του για το μέλλον της ΕΕ ο Γάλλος Πρόεδρος άρχισε να το ξετυλίγει από την Αθήνα τον Σεπτέμβριο, όπου σκιαγράφησε το όραμά του για την Ευρώπη.

Η ομιλία του Μακρόν θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που προώθησε ο πρόεδρος Ταγιάνι, καλώντας τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ να συζητήσουν για το μέλλον της Ευρώπης στην Ολομέλεια. Οι πρωθυπουργοί της Ιρλανδίας, της Κροατίας και της Πορτογαλίας έχουν ήδη μιλήσει στο Στρασβούργο. Τους επόμενους μήνες θα απευθυνθούν στην Ολομέλεια οι πρωθυπουργοί του Βελγίου (3 Μαΐου), του Λουξεμβούργο (29 Μαΐου), της Πολωνίας (Ιούλιο), ενώ από το φθινόπωρο, της Ελλάδας (Σεπτέμβριος), της Εσθονίας (Οκτώβριος). Ο πρόεδρος της Ρουμανίας θα μιλήσει στις 23 Οκτωβρίου και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ θα μιλήσει τον Νοέμβριο.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024