Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παναθηναϊκός: Μείον 9 και άμεσος κίνδυνος υποβιβασμού

Παναθηναϊκός: Μείον 9 και άμεσος κίνδυνος υποβιβασμού

Σε τραγική κατάσταση οι «πράσινοι» κινδυνεύουν άμεσα με υποβιβασμό, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, πρέπει να πληρώσουν τουλάχιστον τους δύο από τους τέσσερις παίκτες για να μην πέσουν κατηγορία

Σε τραγική κατάσταση ο Παναθηναϊκός, ο οποίος κινδυνεύει με νέα -και μάλιστα τριπλή- «καμπάνα» από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ. Σε εξέλιξη Δ.Σ. της ΠΑΕ, να δουν τι μπορούν να κάνουν για σώσουν την κατάσταση έστω και στο παρά πέντε…

Το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο έκανε δεκτές τις αιτήσεις των Σεμπαστιάν Λέτο, Τοτσέ και Μικαέλ Εσιέν και επέβαλε ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών στους «πράσινους» για κάθε μία από αυτές τις περιπτώσεις, ήτοι εννέα βαθμών στο σύνολο.

Μάλιστα στην περίπτωση του Λέτο, ο Παναθηναϊκός έχει εξοφλήσει μέρος της οφειλής, αλλά απομένει ένα ποσό περίπου πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.075 για την ακρίβεια), το οποίο θα πρέπει να εξοφληθεί εντός τριών εργάσιμων ημερών. Η ίδια προθεσμία ισχύει και για την πλήρη εξόφληση των Τοτσέ και Εσιέν.

Η ποινή επικυρώνεται μετά από τρεις μέρες, όμως οι «πράσινοι» θα μπορούν να πάρουν πίσω τους βαθμούς αν καταβάλουν τα χρήματα εντός πέντε ημερών, μετά το πρώτο επίσημο παιχνίδι της ομάδας από την ποινή.

Αφού το «τριφύλλι» αντιμετωπίζει τον Πανιώνιο την Κυριακή, θα έχει περιθώριο να πληρώσει μέχρι την Παρασκευή 27 Απριλίου για να του επιστραφούν οι βαθμοί.

Μέχρι στιγμής ο Παναθηναϊκός έχει τιμωρηθεί τέσσερις φορές με αφαίρεση τριών βαθμών (για τις οφειλές σε Βέμερ, Λέτο, Τοτσέ και Εσιέν) και αν στις 27 Απριλίου δεν έχει εξοφλήσει δύο από τους τέσσερις θα υποβιβαστεί από την Σούπερ Λίγκα.

Μάλιστα η υπόθεση γίνεται πιο δύσκολη, μιας και στην περίπτωση του Βέμερ, στον οποίο μέχρι στιγμής, δεν έχουν δοθεί χρήματα και το πρώτο επίσημο ματς ήταν της Κυριακής με τον Ατρόμητο, ο Παναθηναϊκός έχει διορία να εξοφλήσει τον Γερμανό μέχρι τις 20 του μήνα για να του επιστραφούν οι τρεις βαθμοί.

Η απόφαση του Διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ:

«Αίτηση του Σεμπάστιαν Λέτο: Επέβαλε στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του αιτούντος ποδοσφαιριστή, κατά τα διαλαμβανόμενα στην από 11/12/2017 Καταγγελία Πρακτικού Συμβιβασμού σε συνδυασμό με το από 16-3-2018 κατατεθέν στο παρόν Δικαστήριο κοινό διευκρινιστικό υπόμνημα των διαδίκων, σχετικά με το ότι η ως άνω ΠΑΕ μέχρι και την ημερομηνία του υπομνήματος έχει εξοφλήσει μέρος της ως άνω οφειλής και εκ τούτου υπολείπεται το ποσό των πενήντα χιλιάδων και εβδομήντα πέντε ( 50075) ευρώ, την ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών, εντός προθεσμίας τριών (3) εργασίμων ημερών από την επομένη ημέρα της κοινοποίησης της παρούσας .

Αίτηση του Jοse Verdu Nicolas: Δέχθηκε την από 26-1-2018 (με αριθμ. Πρωτοκόλλου 4034/2018) αίτηση του αιτούντος επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Ενεργοποίησε σε βάρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του αιτούντος ,κατά το αναφερόμενο στο ιστορικό της παρούσας ποσό, την ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών, εντός προθεσμίας τριών (3) εργασίμων ημερών από την επομένη ημέρα της κοινοποίησης της παρούσας

Αίτηση του Μισέλ Εσσιέν: Δέχθηκε την από 26-1-2017 (με αριθμ. Πρωτοκόλλου 3852/2018) αίτηση του αιτούντος Μισέλ Εσσιέν, επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Επέβαλε σε βάρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του αιτούντος, κατά τα διαλαμβανόμενα στο ιστορικό της παρούσας αιτίες και ποσά, την ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών, εντός προθεσμίας τριών (3) εργασίμων ημερών από την επομένη ημέρα της κοινοποίησης της παρούσας».

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 10-8: Φουλάρουν για το Final 4 οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φερεντσβάρος με 10-8, την υποχρέωσε στην πρώτη φετινή της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και έπιασε κορυφή μαζί με τους Ούγγρους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024