Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κουβέλης: Βρισκόμαστε σε ακήρυχτο πόλεμο με την Τουρκία στο Αιγαίο

Κουβέλης: Βρισκόμαστε σε ακήρυχτο πόλεμο με την Τουρκία στο Αιγαίο

«Η διάταξη των δικών μας δυνάμεων για τις αναχαιτίσεις γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην έχουμε καταπόνηση των πιλότων μας» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Φώτης Κουβέλης

«Βρισκόμαστε σε έναν ακήρυχτο πόλεμο με την Τουρκία στο Αιγαίο αλλά η διάταξη των δικών μας δυνάμεων για τις αναχαιτίσεις γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην έχουμε καταπόνηση των πιλότων μας» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Φώτης Κουβέλης.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ και αναφορικά με τις δηλώσεις του τούρκου πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ότι η τουρκική ακτοφυλακή κατέβασε ελληνική σημαία από βραχονησίδα στο Αιγαίο, ο κ. Κουβέλης, σημείωσε ότι «το υπουργείο Εθνικής Αμυνας γνωρίζει τις πληροφορίες για τα δημοσιεύματα» και τόνισε ότι έχει ζητήσει «ενημέρωση συστηματική και επίμονη από τα αρμόδια όργανα και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων».

Ερωτηθείς για τους δύο έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται από τις τουρκικές αρχές τόνισε ότι «Ερντογάν και Γιλντιρίμ, μιλούν τη δική τους γλώσσα δικαίου» και πρόσθεσε ότι τίποτα δεν δικαιολογεί την απαράδεκτα παρατεταμένη κράτηση τους με δεδομένο ότι και οι πληροφορίες για ύπαρξη ύποπτου περιεχομένου σε κάποιο τρίτο κινητό τηλέφωνο δεν ευσταθούν.

Ο κ. Κουβέλης, σχολίασε επίσης και τις δηλώσεις του γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ότι Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να τα βρουν, λέγοντας ότι θα ήθελε η στάση της συμμαχίας να είναι πολύ πιο δυναμική και σαφής, και πως εκτιμά ότι, και το ΝΑΤΟ αντιλαμβάνεται πως η χώρα μας δεν παίρνει πρωτοβουλίες για κορύφωση της έντασης.

Αναφερόμενος τέλος στις πρόσφατες δυτικές επιθέσεις στην Συρία δήλωσε ότι, η Ελλάδα παρακολουθεί τα όσα συμβαίνουν, «τα οποία και μας προβληματίζουν και μας ανησυχούν», επισημαίνοντας ότι, η χώρα μας δεν μετείχε και δεν μετέχει.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει το Συμβούλιο Ασφαλείας με συγκεκριμένες διαδικασίες να επιληφθεί του συγκεκριμένου ζητήματος για να μην υπάρξει περαιτέρω γενίκευση.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024