Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η οροθετική Κοντσίτα, ο εκβιασμός και η «μάχη» της για ισότητα

Η οροθετική Κοντσίτα, ο εκβιασμός και η «μάχη» της για ισότητα

Η Κοντσίτα Βουρστ αποκάλυψε ότι είναι οροθετική εξηγώντας ότι ο μοναδικός λόγος που αποφάσισε να το δημοσιοποιήσει είναι ότι πρώην σύντροφός της την απείλησε ότι θα το αποκάλυπτε. Η Κοντσίτα, η νικήτρια του μουσικού διαγωνισμού Eurovision το 2014, το κοινοποίησε στο Instagram: «έχω υπάρξει για πολλά χρόνια οροθετική. Αυτό ουσιαστικά δεν αφορά το κοινό, αλλά […]

Η Κοντσίτα Βουρστ αποκάλυψε ότι είναι οροθετική εξηγώντας ότι ο μοναδικός λόγος που αποφάσισε να το δημοσιοποιήσει είναι ότι πρώην σύντροφός της την απείλησε ότι θα το αποκάλυπτε.

Η Κοντσίτα, η νικήτρια του μουσικού διαγωνισμού Eurovision το 2014, το κοινοποίησε στο Instagram: «έχω υπάρξει για πολλά χρόνια οροθετική. Αυτό ουσιαστικά δεν αφορά το κοινό, αλλά ένας πρώην σύντροφός μου απειλεί να δημοσιοποιήσει αυτή την ιδιωτική πληροφορία και δεν θα δώσω σε κανέναν το δικαίωμα να με εκφοβίσει ή να επηρεάσει τη ζωή μου».

View this post on Instagram

heute ist der tag gekommen, mich für den rest meines lebens von einem damoklesschwert zu befreien: ich bin seit vielen jahren hiv-positiv. das ist für die öffentlichkeit eigentlich irrelevant, aber ein ex-freund droht mir, mit dieser privaten information an die öffentlichkeit zu gehen, und ich gebe auch in zukunft niemandem das recht, mir angst zu machen und mein leben derart zu beeinflussen. seit ich die diagnose erhalten habe, bin ich in medizinischer behandlung, und seit vielen jahren unterbrechungsfrei unter der nachweisgrenze, damit also nicht in der lage, den virus weiter zu geben. ich wollte aus mehreren gründen bisher nicht damit an die öffentlichkeit gehen, nur zwei davon will ich hier nennen: der wichtigste war mir meine familie, die seit dem ersten tag bescheid weiss und mich bedingungslos unterstützt hat. ihnen hätte ich die aufmerksamkeit für den hiv-status ihres sohnes, enkels und bruders gerne erspart. genauso wissen meine freunde seit geraumer zeit bescheid und gehen in einer unbefangenheit damit um, die ich jeder und jedem betroffenen wünschen würde. zweitens ist es eine information, die meiner meinung nach hauptsächlich für diejenigen menschen von relevanz ist, mit denen sexueller kontakt infrage kommt. coming out ist besser als von dritten geoutet zu werden. ich hoffe, mut zu machen und einen weiteren schritt zu setzen gegen die stigmatisierung von menschen, die sich durch ihr eigenes verhalten oder aber unverschuldet mit hiv infiziert haben. an meine fans: die information über meinen hiv-status mag neu für euch sein – mein status ist es nicht! es geht mir gesundheitlich gut, und ich bin stärker, motivierter und befreiter denn je. danke für eure unterstützung!

A post shared by Conchita WURST (@conchitawurst) on

Και προσθέτει γράφοντας στα αγγλικά: «Από τότε που διαγνώστηκα, λαμβάνω θεραπεία και επί πολλά συναπτά έτη είμαι κάτω από το όριο ανίχνευσης, που σημαίνει ότι δεν μπορώ να μεταδώσω τον ιό. Μέχρι σήμερα δεν ήθελα να δημοσιοποιήσω αυτή την πληροφορία για πολλούς λόγους, εκ των οποίων θα αναφέρω μόνο δύο: πρώτα απ΄όλα η οικογένειά μου, που γνωρίζει τα πάντα και με υποστηρίζει από την πρώτη μέρα. Μετά χαράς θα τους γλίτωνα από τη δημοσιότητα που συνδέεται με το ότι ο γιος, εγγονός και αδελφός τους είναι οροθετικός. Το ίδιο ισχύει και για τους φίλους μου, οι οποίοι το γνωρίζουν εδώ και αρκετό καιρό και το αντιμετωπίζουν με μια αμεροληψία, που θα ευχόμουν σε όποιον σχετίζεται με αυτό. Και δεύτερον αυτή είναι μια πληροφορία, η οποία κατά τη γνώμη μου, αφορά σχεδόν αποκλειστικά εκείνους με τους οποίους τυχόν θα επέλεγα να συνευρεθώ ερωτικά».

Η drag queen με το μούσι γνώρισε διεθνή φήμη όταν κέρδισε τη Eurovision εκπροσωπώντας την Αυστρία με το τραγούδι Rise Like A Phoenix.

Η τραγουδίστρια προσθέτει ότι ελπίζει η απόφασή της να δημοσιοποιήσει αυτή την πληροφορία θα «περιορίσει τον στιγματισμό των ανθρώπων εκείνων που έχουν μολυνθεί με τον ιό του ΑIDS, τον HIV, μέσω της συμπεριφοράς τους ή χωρίς να φταίνε μέσω των συμπεριφορών τρίτων» και ευχαρίστησε τους θαυμαστές της για την υποστήριξή τους.

«Προς τους θαυμαστές μου: η πληροφορία ότι είμαι οροθετική μπορεί να είναι κάτι νέο για εσάς, όχι όμως και η κατάστασή μου! Είμαι καλά, πολύ καλά και είμαι πιο δυνατή, πιο αποφασισμένη και πιο απελευθερωμένη από ποτέ. Σας ευχαριστώ για την υποστήριξη», κατέληγε το μήνυμά της.

Μετά τη νίκη της στην Κοπεγχάγη πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, η τραγουδίστρια εκμεταλλεύεται την αναγνωρισιμότητά της για να πραγματοποιεί εκστρατεία υπέρ της ανοχής και της ισότητας.

Έχει ερμηνεύσει επιτυχίες της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στα Ηνωμένα Έθνη και έχει καλέσει σε διάλογο τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Επίσης συμπαρουσίασε τον Διαγωνισμό του 2015 και εμφανίστηκε ως μοντέλο με ρούχα του Ζαν Πολ Γκοτιέ στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024