Ρεβίθια με γεμιστή πανσέτα
Το ψήσιμο στη γάστρα μαζί με την πανσέτα θα δώσει στα ρεβίθια ωραίο χύλωμα και καπνιστή γεύση
Αποβραδίς μουλιάζω 500 γρ. ρεβίθια σε μπασίνα με κρύο νερό. Αλατίζω 1 πανσέτα του 1 κιλού με χονδρό αλάτι και την αφήνω στο ψυγείο.
Το απόγευμα της επομένης ξεπλένω τα ρεβίθια και το κρέας με κρύο νερό.
Με ένα μακρύ μαχαίρι κάνω μια σχισμή στα πλάγια της πανσέτας, ώστε να σχηματιστεί μια «τσέπη».
Ετοιμάζω τη γέμιση της πανσέτας: σε 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, σοτάρω 1 πράσο σε ροδέλες, 1 χούφτα καρύδια, χονδροκομμένα, και 5-6 φέτες πορτοκάλι κονφί (ή γλυκό του κουταλιού), κομμένο σε μπαστουνάκια.
Κρατάω στην άκρη λίγο από το σιρόπι.
Ζεματίζω 5-6 σκελίδες σκόρδο και τις προσθέτω στη γέμιση.
Γεμίζω την πανσέτα και αλατοπιπερώνω.
ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης
- Γάζα: Ο Λευκός Οίκος ζητά απαντήσεις από το Ισραήλ για τους ομαδικούς τάφους – «Βαθιά ανησυχητικές» αναφορές
- Γαλλία: Συνελήφθη 16χρονος που σχεδίαζε τρομοκρατικό χτύπημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού
- Βόρεια Μακεδονία: Ευρεία νίκη κατήγαγε η υποψήφια της αντιπολίτευσης στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις