Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Φιλί ζωής» για τη Γαλλική Σκάλα του Λαυρίου

«Φιλί ζωής» για τη Γαλλική Σκάλα του Λαυρίου

Το εμβληματικό λιμενικό μνημείο αναμένεται να ξαναζωντανέψει διά χειρός ΕΜΠ. Το προσεχές διάστημα και η δημοπράτηση του έργου για το Μουσείο Μεταλλουργίας

Απομεινάρι της βιομηχανικής ιστορίας της χώρας, η Γαλλική Σκάλα στον λιμένα Λαυρίου αναμένεται να ξαναζωντανέψει διά χειρός ΕΜΠ (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο). Το εμβληματικό λιμενικό μνημείο μετά την κατασκευή του, την περίοδο 1886-1888, δεν μπήκε ποτέ στο… μικροσκόπιο των επιστημόνων. Αλλά ούτε και έχει συντηρηθεί έπειτα από τη σταδιακή παύση της λειτουργίας των μεταλλείων Λαυρίου κατά τη δεκαετία 1982-1992. Σήμερα οι επιστήμονες του ΕΜΠ, σε συνεργασία με τον Δήμο Λαυρεωτικής, αναλαμβάνουν να εκπονήσουν μια πρότυπη μελέτη αποκατάστασης του σημαντικότερου τοπόσημου της περιοχής.

Παράλληλα, προχωρεί και η υλοποίηση του Μουσείου Μεταλλείας – Μεταλλουργίας, το οποίο θα στεγαστεί στο παλιό μηχανουργείο εντός του Τεχνολογικού και Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου. Τις επόμενες ημέρες, μάλιστα, αναμένεται και η δημοπράτηση του έργου από την Τεχνική Υπηρεσία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Διαβάστε περισσότερα εδώ 

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024