Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η «τιμωρία» της Κοντσίτα

Η «τιμωρία» της Κοντσίτα

Η τολμηρή δημόσια εξομολόγηση της εκκεντρικής τραγουδίστριας και οι αντιδράσεις μίσους και άγνοιας που προκαλεί

Η drag performer Κοντσίτα Βουρστ, που το 2014 κέρδισε τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Γιουροβίζιον εκπροσωπώντας την Αυστρία με το τραγούδι «Rise like a Phoenix», βρέθηκε ξανά στην επικαιρότητα με μία ανάρτησή της στο Instagram: «Σήμερα ήρθε η μέρα για να απελευθερωθώ.

Είμαι θετική στον ιό HIV, μπορεί πολλούς από εσάς να μην τους ενδιαφέρει αυτό, αλλά αναγκάζομαι να το πω επειδή ένας πρώην φίλος απειλεί να αποκαλύψει τα ιατρικά δεδομένα μου. Ελπίζω να δώσω κουράγιο και να κάνω ακόμη ένα βήμα ενάντια στον στιγματισμό των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί…».

Διαβάζω μερικά από τα σχόλια που συνοδεύουν και την ελληνική αναπαραγωγή της είδησης, σε διάφορες ειδησεογραφικές σελίδες και sites: «Δεν θα λυπηθώ κιόλας», «τα άτομα αυτά είναι για να τα βάλεις σε ίδρυμα», «ωραία πρότυπα της νέας εποχής!» κλπ.

Εννοείται πως δεν αιφνιδιάστηκα από αυτή την έκρηξη μίσους και κακίας που γεννά η άγνοια. Εχουν στο παρελθόν καταγράφει και άλλες τέτοιες στενόμυαλες επιθέσεις.

Όμως, αντιδράσεις όπως αυτές, ακόμα και αν τις προκαλούν παρουσίες παράξενες -πείτε τις και ακραίες- όσο η Κοντσίτα (μια γυναίκα με μούσια ή ένας αξύριστος άνδρας που κάνει τη γυναίκα…) επιβεβαιώνουν την άμεση ανάγκη για εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας ώστε και «τα άτομα αυτά» να προστατεύονται, να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα άτομα τα… άλλα, τα σωστά, τα ισορροπημένα, τα υγιή πρότυπα, τα φτιαγμένα κατ΄εικόνα και καθ΄ομοίωσίν Του.

Κατά τα άλλα, και σύμφωνα πάντα με την Κοντσίτα Βουρστ: «Οι πληροφορίες για την κατάσταση μου μπορεί να είναι νέες για εσάς, αλλά για μένα δεν είναι. Είμαι καλά στην υγεία μου, πιο δυνατή και πιο δραστήρια από τότε, καθώς λαμβάνω την αγωγή μου από τότε που έγινε η διάγνωση και ο ιός είναι κάτω από τα όρια ανίχνευσης πλέον στο αίμα μου». Η παραδειγματική τιμωρία της για την «εκτροπή» της, μια τιμωρία την οποία πολλοί ονειρεύονται, αναβάλλεται.

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024