Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τζόνσον: Δεν υπάρχει πρόταση για νέες επιθέσεις κατά της Συρίας

Τζόνσον: Δεν υπάρχει πρόταση για νέες επιθέσεις κατά της Συρίας

Εάν υπάρξει νέα χρήση χημικών όπλων στην Συρία, τότε, το Λονδίνο θα επανεξετάσει τις επιλογές του υποστήριξε ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών

Ο Βρετανός υπουργός των Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει κάποια πρόταση για νέες επιθέσεις κατά της Συρίας, ενώ εάν υπάρξει νέα χρήση χημικών όπλων στην Συρία, τότε, το Λονδίνο θα επανεξετάσει τις επιλογές του.

Ο ίδιος, τόνισε ότι η Βρετανία θα εξακολουθήσει ν’ ασκεί πιέσεις στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ προκειμένου να προσέλθει στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων.

Ο Βρετανός υπουργός των Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι ο κύριος λόγος για την συμμετοχή της Βρετανίας στα αεροπορικά και πυραυλικά πλήγματα κατά της Συρίας, ήταν η αποτροπή της χρήσης χημικών όπλων τόσο στην Συρία, όσο και σε άλλες περιοχές του κόσμου.

Κατά τον ίδιο, η Βρετανία έπραξε το σωστό, ενώ δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί εάν ο Άσαντ έχει ακόμη στην κατοχή του, χημικά όπλα.

Από την άλλη μεριά, ο Βρετανός ΥΠΕΞ εκτιμά ότι οι επιθέσεις που έγιναν  κατά συριακών στόχων δεν θ’ αντιστρέψουν την ροή των εξελίξεων στο συνολικό πρόβλημα της Συρίας, ενώ η βρετανική κυβέρνηση δεν μπορεί να προβλέψει ποια θα είναι η αντίδραση του Άσαντ μετά τους αεροπορικούς και πυραυλικούς βομβαρδισμούς της Δύσης.

Η Τερέζα Μέι θα μιλήσει τη Δευτέρα στο κοινοβούλιο για τα πλήγματα κατά της Συρίας

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα μιλήσει αύριο στο κοινοβούλιο, ενώ οι βουλευτές, θα μπορούν μετά από αυτές τις δηλώσεις ν’ αξιολογήσουν την στάση της βρετανικής κυβέρνησης, αναφορικά με τα πυραυλικά πλήγματα στην Συρία.

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024