Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο EquiFund τη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας

Στο EquiFund τη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας

Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με εκπροσώπους των fund managers και νέους επιχειρηματίες που στηρίζονται από το πρόγραμμα, ενώ θα απευθύνει ομιλία με θέμα: «Το όραμα της Ελλάδας για την καινοτομία»

Στην ανοιχτή εκδήλωση του EquiFund, του ταμείου για καινοτόμες επιχειρήσεις που αναζητούν τρόπους χρηματοδότησης, θα βρεθεί τη Δευτέρα 16 Απριλίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους των 9 fund managers που στηρίζονται στο πλαίσιο του EquiFund και νέους επιχειρηματίες που στηρίζονται στο πλαίσιο του JEREMIE και του EquiFund.

Στις 6 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η ομιλία του πρωθυπουργού, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, με θέμα: «Το όραμα της Ελλάδας για την καινοτομία».

Οι υπόλοιπες ομιλίες

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν όλοι οι συντελεστές του προγράμματος τόσο από την μεριά του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων με την συμμετοχή του διευθύνοντα σύμβουλου Πιέρ Λουίτζι Ζιλμπέρ, όσο και από την μεριά του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης με την συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Αλέξη Χαρίτση, οι οποίοι εκπροσωπούν τους δύο θεμελιώδεις επενδυτές της πρωτοβουλίας EquiFund.

Στις συζητήσεις θα συμμετάσχουν όλες οι ομάδες που εξασφάλισαν χρηματοδότηση μέσω της διαδικασίας αξιολόγησης οι οποίες μαζί με επιτυχημένους επιχειρηματίες θα παρουσιάσουν τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες για start-ups και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που παρέχει το πρόγραμμα.

Κεντρικές ομιλίες αναμένονται και από διεθνείς ομιλητές όπως ο Χαβιέρ Πέρεθ Τενέσα Ντε Μπλοκ, ιδρυτής και πρώην CEO της eDreams ODIGEO και ο σύμβουλος ψηφιακής ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας Πολ Παπαδημητρίου ο οποίος θα είναι και ο κεντρικός παρουσιαστής του συνεδρίου.

Οι στόχοι του προγράμματος

Υπενθυμίζεται ότι το Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών (EquiFund) συστάθηκε από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (EIF) για να στηρίξει ερευνητές, προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς, διδακτορικούς και μεταδιδακτορικούς φοιτητές, υφιστάμενους και νέους επιχειρηματίες και καινοτόμες και δυναμικές επιχειρήσεις που αναζητούν τρόπους υλοποίησης και χρηματοδότησης της επιχειρηματικής τους ιδέας.

Από το υπουργείο Οικονομικών έχουν διατεθεί στο EquiFund 200 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους, από το ΕΙF 60 εκατ. ευρώ, ενώ η ΕΤΕπ, από το σχέδιο Γιούνκερ, συνεισφέρει με περίπου 40 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, στο πρόγραμμα συμμετέχουν και ιδιώτες με πρόσθετους πόρους.

Διαβάστε ακόμα:

EquiFund: «Ζεσταίνει» με μισό δισ. ευρώ τις επιχειρήσεις

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024