Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπόγειος πόλεμος Τσακαλώτου - Φίλη

Υπόγειος πόλεμος Τσακαλώτου – Φίλη

Η τάση των 53+ προκαλεί αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και συναδελφικά μαχαιρώματα

Ο κύκλος της εσωκομματικής αναζήτησης ανοίγει για τον ΣΥΡΙΖΑ με την επιστροφή του Ευκλείδη Τσακαλώτου από το Βερολίνο μετά την κρίσιμη συνάντηση με τον γερμανό ομόλογό του.
Ηδη από σήμερα η τάση των 53+, για την οποία ο Τσακαλώτος αποτελεί σημείο αναφοράς, πραγματοποιεί στην Αθήνα πανελλαδική συγκέντρωση προκειμένου τα μέλη και στελέχη της να διαβουλευτούν πάνω σε δύο άξονες: στην αποτίμηση του τι έχει συμβεί ώς τώρα και πώς έχει ανταποκριθεί η κυβέρνηση της Αριστεράς στις ανάγκες της διακυβέρνησης, και στο σχέδιο εξόδου από τη δανειακή σύμβαση και την επόμενη ημέρα, που θα ολοκληρώσει στις λεπτομέρειές του – μετά και τις διαβουλεύσεις με τους δανειστές – ο υπουργός Οικονομικών.
Επιπρόσθετα, η τάση των 53+ θα συζητήσει και τις πρωτοβουλίες «εξωστρέφειας» με προσανατολισμό τη βάση του κόμματος και το «άνοιγμα» της κουβέντας για πολιτικές προς όφελος των αδύναμων τμημάτων της κοινωνίας.

Αριστερό πρόσημο

Φαίνεται όμως ότι την ώρα που η «εσωκομματική αντιπολίτευση» στον ΣΥΡΙΖΑ συζητά για τις μεταμνημονιακές πολιτικές με «αριστερό» πρόσημο, την ίδια στιγμή το μεταμνημονιακό σχέδιο προκαλεί προβληματισμό και αγωνία για το τι θα περιλαμβάνει και – κατόπιν αυτών – οριζόντιες διεργασίες στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.
Ηδη η ομάδα των 53+ δεν εμφανίζεται ενιαία, καθώς ένα τμήμα της βρίσκεται πολύ κοντά στον Τσακαλώτο (Χαρίτσης, Φωτίου, Αχτσιόγλου, Παπαδόπουλος, Καραγιαννίδης, Καββαδία) αναζητώντας στα δικαιωματικά και κοινωνικά ζητήματα την ταυτότητα της Αριστεράς, ενώ ένα άλλο (Τασία Χριστοδουλοπούλου, Πέτρος Λάμπρου κ.ά.), όμως μάλλον «μουδιασμένο», παρακολουθεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα και κατά τη δική τους εκτίμηση ξεπερνούν την εντολή μέσα από τις κάλπες του 2015.
Ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ:

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024