Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Adapt Festival: Μέχρι τις 30 Απριλίου οι αιτήσεις συμμετοχής

Adapt Festival: Μέχρι τις 30 Απριλίου οι αιτήσεις συμμετοχής

Νέο φεστιβάλ για τη νέα γενιά καλλιτεχνών

Έχετε μία ιδέα που βασίζεται σε κάποιο μυθιστόρημα, θεατρικό, ταινία, ποίηµα, έννοια ή οτιδήποτε άλλο και θέλετε να τη δείτε να παίρνει σάρκα και οστά; Τότε μάλλον πρέπει να βιαστείτε να καταθέσετε μέχρι τις 30 Απριλίου την πρόταση σας στο Adapt Festival.

Το νέο φεστιβάλ της πόλης, που απευθύνεται κυρίαρχα στη νέα γενιά δημιουργών, στηρίζεται στην έννοια της διασκευής και της έμπνευσης και θα πραγματοποιηθεί από τις 20 Ιουνίου μέχρι την 1η Ιουλίου στο θέατρο Tempus Verum – Εν Αθήναις στο Γκάζι.

Ο Δημήτρης Λάλος, διευθυντής του θεάτρου, και ο Χρήστος Καρασαββίδης, που μαζί με τη δημιουργική του ομάδα έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια του Φεστιβάλ, ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν ένα νέο φεστιβάλ που φιλοδοξεί «να συσπειρώσει τη νέα γενιά δημιουργών -σκηνοθετών, ηθοποιών, συγγραφέων, χορογράφων- και να γίνει ένας πυρήνας νέων καλλιτεχνών που τα επόμενα χρόνια θα αλλάξουν το θεατρικό τοπίο».

«Είναι μια προσπάθεια να πιστέψουμε στη γενιά μας ξεκινώντας από το γεγονός πως η διεύθυνση κι η επιμέλεια του φεστιβάλ ανήκει σε νέους καλλιτέχνες. Και άρα στη γενιά που εκπροσωπούμε» τονίζει ο Χρήστος Καρασαββίδης.

Σε ένα πλαίσιο πειραµατικού θεάτρου ή τέχνης κάθε είδους γενικότερα, οι διοργανωτές του Φεστιβάλ καλούν τους ενδιαφερόμενους καλλιτέχνες να καταθέσουν έως τις 30 Απριλίου στο tempusverumfestival@gmail.com τις καλλιτεχνικές τους προτάσεις γράφοντας στο θέµα του email την κατηγορία για την οποία ενδιαφέρονται.

Συγκεκριμένα, οι ζητούμενες κατηγορίες είναι οι εξής:

ΕΠΑΜΟΙΒΟΜΕΝΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Το διαγωνιστικό τμήμα των παραστάσεων, το οποίο θα λάβει χώρα τη δεύτερη εβδομάδα του φεστιβάλ, αφορά προτάσεις παραστάσεων διάρκειας έως 20΄. Στο τμήμα αυτό θα επιλεγούν  νέες ομάδες που θα κληθούν να παρουσιάσουν μια σύντομη μορφή της ιδέας τους με σκοπό να κερδίσουν την ψήφο του κοινού και της επιτροπής.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις μέχρι τη βραδιά του τελικού όπου θα διαγωνιστούν οι φιναλίστ των δύο άλλων φάσεων.

Η νικητήρια ομάδα θα κερδίσει το χρηματικό έπαθλο των 500 ευρώ και θα έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει, τη σεζόν 2018-2019, στη σκηνή του Tempus Verum – Εν Αθήναις την ολοκληρωμένη της πια ιδέα για 12 παραστάσεις.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

α) Ολοκληρωμένες παραστάσεις κανονικής διάρκειας, που θα παρουσιαστούν πρώτη φορά στο φεστιβάλ

β) Παραστάσεις κατηγορίας «in progress», διάρκειας έως 45΄

γ) Παραστάσεις που έχουν παιχτεί ήδη τη φετινή ή την περσινή σεζόν

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ – ΧΟΡΟΣ – ΜΟΥΣΙΚΗ

«Πιστεύω σε ένα ολοκαίνουριο θέατρο που σπάει κάθε κανόνα κι ιδανικό, σε ένα θέατρο που μπορεί να δημιουργήσει ένα νέο είδος σκηνοθεσίας, κειμένων κι υποκριτικής διαδικασίας κι αυτό μπορεί να συμβεί αν αξιοποιηθούν τα καλύτερα νέα δημιουργικά μυαλά, απαλλαγμένα από κάθε είδους φόβο» μας λέει ο Χρήστος Καρασαββίδης και συνεχίζει: «Δεν ξέρω αν υπάρχει παρθενογένεση στην τέχνη, ξέρω όμως πως το προσωπικό ύφος του καθενός είναι μοναδικό κι αυτό έχει σημασία. Γιατί ακόμα κι αν έχουν ειπωθεί όλα, σίγουρα δεν έχουν ειπωθεί όπως θέλεις εσύ».

Εμπνευστείτε λοιπόν, καταθέστε τις προτάσεις σας μέχρι τις 30 Απριλίου και δημιουργείστε στο Adapt Festival.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024