Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η εικόνα που έμεινε στην ιστορία

Η εικόνα που έμεινε στην ιστορία

Ελάχιστοι θυμούνται τι είχε γίνει στον αγώνα. Όλοι θυμούνται αυτή τη μια εικόνα...

Η Ρόμα και η Λίβερπουλ θα λύσουν τις διαφορές τους στις μάχες επί αγγλικού και ιταλικού εδάφους, με τις δύο ομάδες να διεκδικούν την πρόκριση στον τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Είναι δεδομένο πως στην αρχή της σεζόν κανείς δεν θα πόνταρε τα λεφτά του στους τζιαλορόσι και ελάχιστοι θα έπαιρναν το ρίσκο να τζογάρουν υπέρ των κόκκινων για παρουσία μιας εκ των δύο ομάδων στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Η μπάλα όμως δεν ρωτάει. Τα φώτα σίγουρα θα πέσουν στο άλλο ζευγάρι, αυτό της Μπάγερν με την Ρεάλ Μαδρίτης καθώς Βαυαροί και Μαδριλένοι θα πρωταγωνιστήσουν στο star wars διεκδικώντας το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό. Είναι όμως βέβαιο πως Λίβερπουλ και Ρόμα είναι ομάδες που μπορούν να προσφέρουν θέαμα.

Ας εστιάσουμε λοιπόν στο συγκεκριμένο ζευγάρι κι ας γυρίσουμε πίσω τις σελίδες του χρόνου. Στα «σκονισμένα ράφια» της βιβλιοθήκης του Κυπέλλου Πρωταθλητριών υπάρχει ένας τελικός που έγραψε ιστορία. Η μεγάλη μάχη του 1984 ανάμεσα στην Ρόμα και την Λίβερπουλ, η οποία διεξήχθη στο Ολίμπικο της ιταλικής πρωτεύουσας. Η μεγάλη ομάδα του αγγλικού λιμανιού είχε κατακτήσει το τρόπαιο στην διαδικασία των πέναλτι, παρά το ότι έπαιξε εκτός έδρας και οι παλιότεροι έχουν να θυμούνται μια στιγμή που έγραψε ιστορία.

Ο λόγος για την αντίδραση του τερματοφύλακα των «κόκκινων», Μπρους Γκρόμπελαρ στο πέναλτι που εκτέλεσε ο Φραντσέσκο Γκρατσιάνι. Ο πορτιέρε της Λίβερπουλ θα πάρει θέση στην εστία του τρεκλίζοντας, θέλοντας έτσι να μεταφέρει την πίεση στον επιθετικό της Ρόμα. Μια κίνηση που έμελλε να γίνει σημείο αναφοράς στην καριέρα του πολύπειρου Γκρόμπελαρ, καθώς ο στράικερ των τζιαλορόσι αστόχησε στην εκτέλεση του πέναλτι, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και άουτ.

Δείτε την επίμαχη φάση από στο 02:38

Εκείνη η σκηνή όπως και ο τρόπος με τον οποίο πανηγύρισε ο τερματοφύλακας των κόκκινων έμειναν στην ιστορία. Λίγοι θυμούνται λεπτομέρειες από εκείνο τον τελικό. Λίγοι θυμούνται πως η κανονική διάρκεια του αγώνα είχε βρει τις δύο ομάδες ισόπαλες 1-1. Κανείς όμως δεν ξεχνά τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε τον Γκρατσιάνι ο Γκρόμπελαρ. Η αρμάδα του λιμανιού θα επιστρέψει στο Ολίμπικο, στην αρένα της «αιώνιας» πόλης όχι για να παίξει σ’ έναν ακόμα τελικό, αλλά για να διεκδικήσει την πρόκριση σ’ αυτόν.

Ο Μπρους Γκρόμπελαρ έχει σίγουρα μια θέση στα επίσημα του ιταλικού σταδίου. Η διοίκσηη των «κόκκινων» μπορεί να προσφέρει μια ξεχωριστή στιγμή στον παλαίμαχο γκολκίπερ της. Είναι μέρος της ιστορίας του συγκεκριμένου ζευγαριού και δεν χωρά αμφιβολία πως η σκηνή που περιγράψαμε από τον τελικό του 1984, ήταν το αποκορύφωμα μιας εντυπωσιακής καριέρας. Ο Γκρόμπελαρ δεν υπήρξε ποτέ μεγάλος τερματοφύλακας. Ευτύχησε όμως να αγωνιστεί σε μια ομάδα που του χάρισε μεγάλες δόξες, μεταξύ των οποίων και η κατάκτηση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στην «αιώνια» πόλη το 1984. Ίσως να μην είναι αργά για μια δεύτερη «παράσταση» από τον Μπρους.

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024