Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Βουλή «υιοθετεί» τα παιδιά του Γιώργου Μπαλταδώρου

Η Βουλή «υιοθετεί» τα παιδιά του Γιώργου Μπαλταδώρου

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής, τα δύο ανήλικα τέκνα του πιλότου θα «υιοθετηθούν» από την Εθνοσυνέλευση, ως ένδειξη τιμής στην μνήμη του Σμηναγού που σκοτώθηκε κατά την συντριβή του Μιράζ

Η Βουλή θα προχωρήσει άμεσα στη στήριξη της οικογένειας του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου προβαίνοντας στην «υιοθεσία» των ανήλικων τέκνων του εκλιπόντος.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νικόλαος Βούτσης, εκφράζοντας έμπρακτα τη θλίψη του για την αδόκητη απώλεια του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, και ακολουθώντας την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων, η οποία προβλέπει την «υιοθεσία» των ανήλικων τέκνων των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος, ανακοινώνει ότι η Βουλή άμεσα θα προχωρήσει στη στήριξη της οικογένειας του Σμηναγού, προβαίνοντας στην «υιοθεσία» των ανήλικων τέκνων του εκλιπόντος.

Τι σημαίνει «υιοθεσία» από τη Βουλή

Τα παιδιά του άτυχου σμηναγού θα έχουν την πλήρη κάλυψη των εξόδων του μέχρι να φτάσουν 25 ετών.

Σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη, η Βουλή θα καταβάλλει κάθε χρόνο ένα ποσό για τα ανήλικα τέκνα, μέχρι την ενηλικίωσή τους, και αν σπουδάσουν, μέχρι τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας τους. Το ποσό έχει καθοριστεί στις 10.000 ευρώ για ένα τέκνο, 18.000 ευρώ για δύο τέκνα, 21.000 για τρία τέκνα και 25.000 ευρώ για τέσσερα τέκνα.

Αυτό σημαίνει ότι τα δύο παιδιά του Γιώργου Μπαλταδώρου θα λαμβάνουν 18.000 ευρώ ως ελάχιστη ανταπόδοση της προσφοράς του πατέρας τους στην πατρίδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2008 η Ολομέλεια της Βουλής είχε κάνει δεκτή την εισήγηση του τότε προέδρου, Φίλιππου Πετσάλνικου, να «υιοθετήσει» η Βουλή όλα τα ανήλικα παιδιά των πιλότων των αεροσκαφών που έχασαν τη ζωή τους, την ώρα του καθήκοντος, από το 1996 (Ίμια) και εντεύθεν.

Εκείνη τη χρονική στιγμή ήταν 29 επιπλέον ανήλικα παιδιά, πέραν των ανηλίκων τέκνων του Σμηναγού Ιωσήφ Αναστασάκη και του Ταγματάρχη Ανδρέα Δερμάρη για τα οποία η Βουλή έχει λάβει ομόφωνη απόφαση στις 9 Σεπτεμβρίου 2010, όπως και του υποσμηναγού Νικολάου Παρούση και του σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη με προγενέστερες αποφάσεις της Βουλής.

Πετρόπουλος: Πλήρης σύνταξη στην οικογένεια του Σμηναγού

Πλήρη σύνταξη δικαιούται η οικογένεια του πεσόντα στο καθήκον Σμηναγού Γεώργιου Μπαλταδώρου, διευκρινίζει ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση σε όσους μίλησαν για σύνταξη 400 ευρώ.

«Για τους πεσόντες στο καθήκον η σύνταξη ορίζεται στο άρθρο. 4 του Ν. 4387/2016, που προβλέπει χορήγηση πλήρους σύνταξης στην οικογένεια του πεσόντος» ξεκαθαρίζει ο κ. Πετρόπουλος.

Σχολιάζοντας δε τα περί σύνταξης 400 ευρώ, ο κ. Πετρόπουλος εξαπολύει πυρά χρησιμοποιώντας σκληρά λόγια: «Ντροπή στους τυμβωρύχους, δήθεν ευαίσθητους πατριώτες. Χειρότεροι από τους αντιπάλους της χώρας, όσοι μιλούν για σύνταξη 400 ευρώ» λέει.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024