Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: «Πράσινο φως» από το υπουργικό για δράση στη Συρία

Βρετανία: «Πράσινο φως» από το υπουργικό για δράση στη Συρία

«Το υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε στην ανάγκη ανάληψης δράσης για την ανακούφιση της ανθρώπινης δυστυχίας και την αποτροπή περαιτέρω χρήσης χημικών όπλων από το καθεστώς Άσαντ» υπογράμμισε η ανακοίνωση του γραφείου της Μέι

Το «πράσινο φως» για ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, σε απάντηση στη χημική επίθεση που φέρεται ότι πραγματοποιήθηκε από τις δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης στην πόλη Ντούμα, έδωσε το βρετανικό υπουργικό συμβούλιο υπό την Τερέζα Μέι.

Στην ειδική συνεδρίαση συμφωνήθηκε πως θα πρέπει να συνεχιστεί η συνεργασία με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία για την αποτροπή χρήσης χημικών όπλων από τη συριακή κυβέρνηση.

Οι υπουργοί δήλωσαν ότι είναι «εξαιρετικά πιθανό» για την επίθεση να ευθύνεται ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Το υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε στην ανάγκη ανάληψης δράσης για την ανακούφιση της ανθρώπινης δυστυχίας και την αποτροπή περαιτέρω χρήσης χημικών όπλων από το καθεστώς Άσαντ» υπογράμμισε η ανακοίνωση του γραφείου της Μέι.

«Το υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε η πρωθυπουργός να συνεχίσει να συνεργάζεται με τους συμμάχους, τις ΗΠΑ και τη Γαλλία για το συντονισμό μιας διεθνούς απάντησης» προσθέτει η ανακοίνωση.

Η σύγκληση του υπουργικού συμβουλίου ήρθε λίγες ώρες αφότου δημοσιεύματα βρετανικών μέσων έκαναν λόγο για άμεση απάντηση της Τερέζα Μέι στην «βάρβαρη», όπως η ίδια χαρακτήρισε, επίθεση με δηλητηριώδες αέριο εναντίον αμάχων.

Ειδικότερα, το BBC μετέδωσε πως η Μέι είναι έτοιμη να δώσει το πράσινο φως για να συμμετάσχει η Βρετανία σε δράση υπό την ηγεσία των ΗΠΑ χωρίς να ζητήσει προηγουμένως έγκριση από το κοινοβούλιο.

Από την πλευρά της, η εφημερίδα Daily Telegraph ανέφερε πως η βρετανίδα πρωθυπουργός έχει δώσει διαταγές σε βρετανικά υποβρύχια να θέσουν τη Συρία εντός του βεληνεκούς των πυραύλων τους και να είναι έτοιμα για πλήγματα κατά των συριακών ενόπλων δυνάμεων.

Διαβάστε επίσης:

Μετά τη Γερμανία ούτε η Ιταλία θα συμμετάσχει σε στρατιωτική επέμβαση στη Συρία

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024