Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στέλνει υποβρύχια η Μέι ανοιχτά της Συρίας

Στέλνει υποβρύχια η Μέι ανοιχτά της Συρίας

Διαταγή να πλεύσουν υποβρύχια σε απόσταση πυρός από τη Συρία έδωσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, ώστε να βρίσκοναι σε ετοιμότητα και να μπορούν να πλήξουν με πυραύλους Τόμαχοκ στόχους του καθεστώτος.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι διέταξε βρετανικά υποβρύχια να κινηθούν εντός πυραυλικής εμβέλειας με τη Συρία ώστε να βρίσκονται σ’ ετοιμότητα για να εξαπολύσουν επιθέσεις, οι οποίες μπορεί να ξεκινήσουν το νωρίτερο την Πέμπτη το βράδυ, ανέφερε η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph.

Η Μέι δεν έχει λάβει τελική απόφαση για το κατά πόσον η Βρετανία θα συμμετέχει σε επιδρομές των ΗΠΑ και της Γαλλίας σε απάντηση για τη φερόμενη χημική επίθεση στη Συρία, αλλά θέλει να είναι σε θέση να δράσει άμεσα, τόνισε η εφημερίδα.

Κυβερνητικές πηγές δήλωσαν στην Telegraph ότι η Βρετανία κάνει «οτιδήποτε κρίνει αναγκαίο» ώστε να μπορεί να εκτοξεύσει πυραύλους Τόμαχοκ από τα υποβρύχια ενάντια σε στρατιωτικούς στόχους στη Συρία.

Ζητά έγκριση από το υπουργικό συμβούλιο

Η Μέι αναμένεται να ζητήσει από το υπουργικό της συμβούλιο σήμερα Πέμπτη να εγκρίνει την εμπλοκή των ενόπλων δυνάμεων της χώρας στη στρατιωτική δράση που αναμένεται ν’ αναλάβει δυτική συμμαχία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας και ειδικά εναντίον των υποδομών τους για την κατασκευή χημικών όπλων, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

Η Βρετανία ετοιμάζεται να συμμετάσχει στις επιχειρήσεις των οποίων θα ηγηθούν οι ΗΠΑ και η Γαλλία, κατά τις ίδιες πληροφορίες.

Νωρίτερα, το δίκτυο της βρετανικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης BBC είχε μεταδώσει πως η βρετανίδα πρωθυπουργός δεν πρόκειται να ζητήσει την έγκριση του βρετανικού κοινοβουλίου για την εμπλοκή των βρετανικών δυνάμεων στη Συρία διότι θέλει ν’ αναληφθεί δράση γρήγορα.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024