Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Δεν αποκλείουμε την πιθανότητα πολέμου

Ρωσία: Δεν αποκλείουμε την πιθανότητα πολέμου

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε καμία πιθανότητα πολέμου» δήλωσε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, Βασίλι Νεμπένζια, στέλνοντας το μήνυμα ωστόσο ότι «άμεση προτεραιότητα είναι να αποφύγουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο»

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε καμία πιθανότητα πολέμου» δήλωσε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, Βασίλι Νεμπένζια, στέλνοντας το μήνυμα ωστόσο ότι «άμεση προτεραιότητα είναι να αποφύγουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο». Παράλληλα, σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την Παρασκευή, παρουσία και του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ζήτησε η Μόσχα.

Μετά τη συνεδρίαση, κεκλεισμένων των θυρών, του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που ήταν αφιερωμένη στο θέμα της Συρίας, αναφερόμενος σε έναν πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, ο ρώσος πρεσβευτής τόνισε πως «δυστυχώς δεν μπορούμε να αποκλείσουμε καμία πιθανότητα, επειδή είδαμε τα μηνύματα που έρχονται από την Ουάσινγκτον. Είναι πολύ πολεμοχαρή».

«Η άμεση προτεραιότητα είναι να αποφύγουμε τον κίνδυνο ενός πολέμου» πρόσθεσε, σημειώνοντας πως η κατάσταση στη Συρία είναι πολύ επικίνδυνη και καλώντας τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους να αποφύγουν να αναλάβουν στρατιωτική δράση.

«Γνωρίζουν ότι βρισκόμαστε εκεί, εύχομαι να υπήρχε διάλογος μέσω των κατάλληλων διαύλων για να αποφευχθούν τυχόν επικίνδυνες εξελίξεις (…) Ο κίνδυνος κλιμάκωσης είναι υψηλότερος επειδή ο στρατός μας είναι εκεί (…) Για αυτό η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη» υπογράμμισε.

Απορρίφθηκε η πρόταση της Σουηδίας

Η πρόταση της Σουηδίας για την αποστολή ομάδας ειδικών στον χημικό αφοπλισμό δεν συζητήθηκε σε αυτή τη συνεδρίαση. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, την απορρίπτουν οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Βρετανία και η Ολλανδία επειδή δεν προβλέπει τη σύσταση ενός μηχανισμού που θα ερευνήσει τις χημικές επιθέσεις στην πόλη Ντούμα.

Το θέμα της συζήτησης ήταν «η επιθετική πολιτική ορισμένων μελών του Συμβουλίου» είπε ο Νεμπένζια. «Οι απειλές συνιστούν παραβίαση της χάρτας των Ηνωμένων Εθνών» πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα στη Συρία

Τραμπ: «Πολύ σύντομα» οι αποφάσεις για τη Συρία

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024