Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παραμένει το πολιτικό αδιέξοδο στην Ιταλία

Παραμένει το πολιτικό αδιέξοδο στην Ιταλία

Οι θέσεις των κομμάτων που προσήλθαν στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο για το δεύτερο γύρο των διαβουλεύσεων δεν άλλαξαν σε σχέση με πριν από μια εβδομάδα

Παραμένει το πολιτικό αδιέξοδο στην Ιταλία, καθώς οι θέσεις των κομμάτων που προσήλθαν στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο για το δεύτερο γύρο των διαβουλεύσεων δεν άλλαξαν σε σχέση με πριν από μια εβδομάδα.

Η κεντροαριστερά, με τον προσωρινό γραμματέα του Δημοκρατικού Κόμματος, Μαουρίτσιο Μαρτίνα, επανέλαβε ότι, προς το παρόν, δεν εννοεί να πάρει μέρος σε κανένα κυβερνητικό σχήμα.

Η κεντροδεξιά (Λέγκα, Φόρτσα Ιτάλια και Αδέλφια της Ιταλίας) στη συνάντησή της με τον πρόεδρο Σέρτζιο Ματταρέλλα τόνισε ότι είναι διατεθειμένη να ξεκινήσει διάλογο με τα Πέντε Αστέρια, αλλά ότι δεν δέχεται κανενός είδους «βέτο» του κινήματος που ίδρυσε ο Μπέπε Γκρίλο, κατά της Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι.

Πριν αποχωρήσει από το προεδρικό μέγαρο, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι κάλεσε τους δημοσιογράφους «να φερθούν καλά και να είναι ικανοί να διακρίνουν τους πραγματικούς δημοκράτες, από όσους δεν γνωρίζουν τα βασικά στοιχεία της Δημοκρατίας». Η Λέγκα υπογράμμισε ότι ήταν ένα «εκτός προγράμματος» που δεν είχε συμφωνηθεί με τους συμμάχους.

Από την μεριά του, ο υποψήφιος πρωθυπουργός των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο, μετά την συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας δήλωσε ότι «δεν μπορεί να κατανοήσει για ποιο λόγο η Λέγκα και ο Σαλβίνι, που μπορούν να δώσουν ζωή σε μια κυβέρνηση της αλλαγής, επιμένουν να προτείνουν, για το κυβερνητικό σχήμα, όλη την κεντροδεξιά συμμαχία».

Μια συμμαχία, η οποία, σύμφωνα με τον Ντι Μάιο, είναι «ούτως ή άλλως ήδη διχασμένη».

Μετά την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων, το απόγευμα της Παρασκευής, ο ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να αποφασίσει ποια ακριβώς οδό θέλει να ακολουθήσει και αν θα αναθέσει, ενδεχομένως, διερευνητική εντολή.

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024