Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Βράζουν» στην Γιουβέντους για το πέναλτι – φάντασμα

«Βράζουν» στην Γιουβέντους για το πέναλτι – φάντασμα

Τρελαμένοι οι παίκτες της βέκια σινιόρα στα αποδυτήρια του Μπερναμπέου. Η αντίδραση του Κιελίνι και η επίθεση Ανιέλι στον Πιερλουίτζι Κολίνα μετά τα όσα έγιναν χθες βράδυ στην Μαδρίτη και προκάλεσαν τον αποκλεισμό των μπιανκονέρι

Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό. Μια μάχη επικών διαστάσεων. Όπως εύστοχα θα μπορούσε να πει κάποιος ένας πόλεμος των άστρων σε μια ποδοσφαιρική αρένα. Κι όμως μια διαιτητική απόφαση ήταν αρκετή για να τα τινάξει όλα στον αέρα. Το πέναλτι – φάντασμα που έδωσε ο διαιτητής Μάικ Όλιβερ υπέρ της Ρεάλ Μαδρτίτης στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων έβγαλε νοκ άουτ την Γιουβέντους. Μια Γιούβε που ήταν έτοιμη να διεκδικήσει το κόλπο γκρόσο καθώς προηγούνταν μέχρι το 93’ με 3-0 και θα έριχνε στην παράταση την τελευταία ζαριά.

Χαμός στα αποδυτήρια

Οι παίκτες της Γιουβέντους είπαν πολλά στον Άγγλο ρέφερι. Για την ακρίβεια και τι δεν του είπαν. Τόσο την στιγμή του καταλογισμού του πέναλτι όσο και μετά το τέλος του αγώνα. Ο τηλεοπτικός φακός «έπιασε» τον Κιελίνι να κάνει χαρακτηριστική κίνηση του χεριού του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τον διαιτητή. Μεγάλη ένταση επικρατούσε και στα αποδυτήρια της ιταλικής ομάδας, με τους παίκτες της Γιουβέντους να είναι σε έξαλλη κατάσταση με τον Άγγλο διαιτητή.

«Κλοπή»

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, τα πρωτοσέλιδα του ιταλικού Τύπου εστιάζουν στην φάση που έκρινε την πρόκριση, στο πέναλτι δηλαδή που έδωσε ο Όλιβερ στην Ρεάλ Μαδρίτης. «Τι κλοπή» ήταν ο χαρακτηριστικός τίτλος της «Κοριέρα Ντέλο Σπορ», με την εφημερίδα να επισημαίνει πως ο διαιτητής στέρησε την πρόκριση από τους μπιανκονέρι. Η «Γκαζέτα Ντέλο Σπορ» από την πλευρά της κάνει λόγο για μεγάλη εμφάνιση της Γιουβέντους στο Μπερναμπέου και επισημαίνει στον βασικό της τίτλο. «Οργή και περηφάνια».

Επίθεση Ανιέλι στον Κολίνα

Ο ιδιοκτήτης της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του για την απόφαση του διαιτητή να καταλογίσει πέναλτι εις βάρος των μπιανκονέρι στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. «Η ΟΥΕΦΑ θα πρέπει να καταλάβει ότι ο διαιτητής σ’ ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι θα πρέπει να είναι ανάλογου επιπέδου. Θα πρέπει να είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του και όχι να κρίνει μια πρόκριση με λανθασμένη απόφαση» ήταν τα πρώτα λόγια του Ανιέλι, ο οποίος επιτέθηκε στην συνέχεια στον συμπατριώτη του, Πιερλουίτζι Κολίνα.

«Ο Κολίνα είναι ο υπεύθυνος για τους ορισμούς των διαιτητών στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πιστεύω ότι είδε τι έγινε απόψε αλλά αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει το αποτέλεσμα. Τα πράγματα έχουν ξεφύγει και είδαμε τι έγινε και στο πρώτο ματς στο Τορίνο, με την αποβολή του Ντιμπάλα. Κι όμως, υπήρχαν και χειρότερα. Δεν είναι όμως μόνο πρόβλημα της Γιουβέντους. Διακρίνω μια τάση των διαιτητών να σφυρίζουν πολύ κόντρα τις ιταλικές ομάδες.

Έγινε στο παιχνίδι της Μίλαν με την Άρσεναλ έγινε και στο ματς της Ρόμα με την Μπαρτσελόνα στην Ισπανία. Η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει το ποδόσφαιρο και υπάρχει το σύστημα VAR. Είναι εμφανές πως η UEFA δεν έχει αρκετούς καλούς διαιτητές κι εμείς μπορούμε να βοηθήσουμε στην εκπαίδευση τους», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο ισχυρός άνδρας της ιταλικής ομάδας.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024