Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μια «κόκκινη αυτοκρατορία» γεννιέται στο βόλεϊ

Μια «κόκκινη αυτοκρατορία» γεννιέται στο βόλεϊ

Μετά την απόλυτη κυριαρχία επί ελληνικού εδάφους, ο Ολυμπιακός εξελίσσεται σε μια μεγάλη δύναμη στον ευρωπαϊκό χώρο του γυναικείου βόλεϊ

Τα κορίτσια του Ολυμπιακού, μετά τον θρίαμβο επί της Μπούρσα στην Τουρκία και την κατάκτηση του CEV Challenge Cup, απέδειξαν ότι ο Ολυμπιακός συνεχίζει να γιγαντώνεται.

Κάνοντας μεγάλα και σταθερά βήματα μπροστά, οι «ερυθρόλευκες»,  δείχνουν ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι πολύ μικρά για να περιορίσουν  την «αυτοκρατορία» που χτίζουν.

Έχοντας κατακτήσει 5 συνεχόμενα πρωταθλήματα την τελευταία εξαετία (με το 6 να βρίσκεται πολύ κοντά) και 8 κύπελλα Ελλάδας από το 2011 (ρεκόρ κατακτήσεων), ο πρώτος Ευρωπαϊκός τίτλος φάνταζε πολύ κοντά.

Με την ομάδα να γνωρίζει τον αποκλεισμό στα ημιτελικά του CEV Cup το 2014 και το 2015, οι «ερυθρόλευκες» έστρεψαν την προσοχή τους στο Challenge Cup, φτάνοντας στα προημιτελικά το 2016.

Την επόμενη χρονιά, οι κοπέλες του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς έφτασαν στην πηγή, χωρίς ωστόσο να πιουν νερό, καθώς βρέθηκαν μπροστά σε μια παντοδύναμη Μπούρσα, γνωρίζοντας την ήττα στον τελικό (3-2, 0-3).

Ο Ολυμπιακός, αποφασισμένος να κάνει δικό του τον Ευρωπαϊκό τίτλο, ξεκίνησε την σεζόν με το απόλυτο στο πρωτάθλημα (20 νίκες), την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας και την πρόκριση στον τελικό του Challenge Cup.

Αντιμέτωπες με τις ίδιες παίκτριες που τους στέρησαν τον τίτλο και παρά την «ταμπέλα» του αουτσάιντερ , οι «ερυθρόλευκες» ισοπέδωσαν την Μπούρσα στην Τουρκια (3-1), ανατρέποντας το σκορ του πρώτου αγώνα (3-2), φτάνοντας σε μια δίκαιη κατάκτηση.

Οι κύριοι λόγοι αυτής του σπουδαίου επιτεύγματος είναι δύο:

Ο πρώτος είναι η σκληρή δουλειά που γίνεται στου Ρέντη, καθώς η ομάδα φαίνεται κάθε χρόνο δυνατότερη και πιο «διψασμένη» από την προηγούμενη σεζόν.

Ο δεύτερος λόγος είναι η δημιουργία ενός κορμού στον Ολυμπιακό, με τις Γιώτα, Χριστοδούλου, Κοκκινάκη, Κονόμη, Βλαχάκη και Λαμπρούση να αποτελούν την «καρδιά» της ομάδας. Η ύπαρξη αυτού του κορμού, σε συνδυασμό με μερικές προσεκτικές προσθήκες, οδηγούν την ομάδα στο να θέτει νέους στόχους κάθε χρονιά.

Πλέον, απομένει να δούμε την πορεία του Ολυμπιακού την ερχόμενη σεζόν και αν οι «ερυθρόλευκες» θα συνεχίσουν στον ίδιο υψηλό ρυθμό, υπερασπίζοντας τον τίτλο τους.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024