Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βιολογικά αποσμητικά

Βιολογικά αποσμητικά

Αποτελούν την εναλλακτική επιλογή κατά του ιδρώτα και της κακοσμίας. Είναι όμως τα βιολογικά αποσμητικά αποτελεσματικά;

Μας είναι χρήσιμο όλο τον χρόνο, πόσο μάλλον το καλοκαίρι που ανεβαίνει η θερμοκρασία. Το αποσμητικό είναι ένα απαραίτητο προϊόν για την προστασία από την κακοσμία και τον ιδρώτα. Ωστόσο, εκτός από τις συμβατικές συνθέσεις που βρίσκουμε στα ράφια του σουπερμάρκετ, υπάρχουν και οι εναλλακτικές λύσεις. Αναφερόμαστε σε αποσμητικά όπως ο κρύσταλλος, σε πιστοποιημένα βιολογικά αποσμητικά, καθώς και σε εκείνα με περισσότερα φυσικά, βιοδιασπώμενα συστατικά που είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

Είναι αποτελεσματικά τα βιολογικά αποσμητικά;

Υπάρχουν διάφορες φόρμουλες φυσικών αποσμητικών με σκοπό να καλύψουν τη δυσάρεστη οσμή του ιδρώτα. Οι περισσότερες περιέχουν αιθέρια έλαια συνδυασμένα με μια αλκοολούχα βάση. Αυτός ο συνδυασμός είναι περισσότερο αποτελεσματικός από ένα άρωμα ή μια κολόνια, επειδή τα αιθέρια έλαια που περιέχουν, όπως η λεβάντα, το λεμόνι ή το φασκόμηλο, έχουν καθαριστικές και εξυγιαντικές ιδιότητες, ενώ το οινόπνευμα προσφέρει διάρκεια στο αποτέλεσμα και χαρίζει μια αίσθηση φρεσκάδας. Άλλες φόρμουλες βιολογικών αποσμητικών περιέχουν αμινοξέα και λιπαρά οξέα, τα οποία εξουδετερώνουν τα βακτηρίδια που ευθύνονται για την κακοσμία. Μια ξεχωριστή κατηγορία είναι ο αποσμητικός κρύσταλλος, που είναι ένα φυσικό ορυκτό άλας σε στερεά ή υγρή μορφή, το οποίο καταπολεμά  τις δυσάρεστες οσμές του σώματος. Ο τρόπος χρήσης του διαφέρει από τα άλλα αποσμητικά, αφού πρώτα βρέχουμε τον κρύσταλλο και έπειτα τον εφαρμόζουμε στις μασχάλες ή σε άλλα σημεία του σώματος.

Τι δεν περιέχουν τα βιολογικά αποσμητικάΣυνήθως δεν περιέχουν parabens, προπυλενογλυκόλη, αλουμίνιο και τρικλοζάν.

Έχουν απαλή σύνθεση για την ευαίσθητη περιοχή της μασχάλης;

Αρκετά αποσμητικά με φυσική σύνθεση περιέχουν οινόπνευμα, το οποίο αφυδατώνει την επιδερμίδα. Γι’ αυτόν τον λόγο, τα εργαστηριακά κέντρα των εταιρειών προσθέτουν στις συνθέσεις συστατικά που αντισταθμίζουν τη δράση του οινοπνεύματος με απαλυντικούς, ενυδατικούς και ανακουφιστικούς παράγοντες, όπως π.χ. η αλόη βέρα. Άρα, το μόνο ερώτημα που τίθεται είναι κατά πόσον η επιδερμίδα σας ανέχεται το οινόπνευμα.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν μετά την αποτρίχωση ή το ξύρισμα στις μασχάλες;

Ναι, μπορούν να εφαρμοστούν αμέσως μετά το ξύρισμα. Αν, ωστόσο, έχετε ιδιαίτερα ευαίσθητη επιδερμίδα που κοκκινίζει ή ερεθίζεται εύκολα, καλό είναι να περιμένετε λίγες ώρες πριν χρησιμοποιήσετε το αποσμητικό σας. Και αυτό γιατί τα αιθέρια έλαια που περιέχουν τα αποσμητικά ενδεχομένως να προκαλέσουν μια ελαφριά ενόχληση.

Τα βιολογικά αποσμητικά απευθύνονται σε όλους;

Δεν είμαστε όλοι ίσοι… απέναντι στην εφίδρωση. Συνήθως οι γυναίκες ιδρώνουν λιγότερο από τους άνδρες. Αλλά και πάλι αυτό ποικίλλει σημαντικά από το ένα άτομο στο άλλο. Κατά κύριο λόγο τα αποσμητικά που έχουν πιο φυσικές συνθέσεις είναι κατάλληλα για όσους ιδρώνουν λίγο ως κανονικά. Το άγχος ή η μεγάλη ζέστη μπορεί να κάνουν τον ιδρώτα πολύ όξινο και ως εκ τούτου με πιο έντονη οσμή. Παρ’ όλα αυτά, η καλύτερη απάντηση στην παραπάνω ερώτηση είναι να το δοκιμάσετε όταν γυμνάζεστε ή όταν ο υδράργυρος αρχίζει να ανεβαίνει στα ύψη, για να διαπιστώσετε αν σας ταιριάζει και αν είναι αρκούντως αποτελεσματικό.

Πηγή: Vita.gr

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024