Σαλάτα με κινόα, κουνουπίδι και ρόδι
Η κινόα πρέπει να πλυθεί πολύ καλά με κρύο νερό προτού χρησιμοποιηθεί
Spotlight
-
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ «παγώνει» την έκδοση βίζας σε άτομα που εμπλέκονται στο Predator
-
Καταδικάστηκε σε καταναγκαστική εργασία 5 ετών επειδή... είπε τη γνώμη του για τον πόλεμο στην Ουκρανία
-
Γιατί έρχεται τώρα η σειρά της Κίνας στην παγκόσμια πρωτοκαθεδρία
-
Μητσοτάκης και Ιερώνυμος δίνουν ξανά ραντεβού – Ο «πάγος» 2,5 μηνών, οι ακραίοι του κλήρου, οι συμβολισμοί
Yλικά (για 4 άτομα)
200 γρ. κόκκινη κινόα
100 γρ. λευκή κινόα
αλάτι
300 γρ. κουνουπίδι, σε μικρά κομμάτια
2 πιπεριές Φλωρίνης, σε κυβάκια
80 γρ. σπόρους ροδιού και λίγους επιπλέον, για το γαρνίρισμα
10 φύλλα δυόσμου, χονδροκομμένα
ξύσμα από 1 φρέσκο περγαμόντο, ακέρωτο
ξύσμα και χυμό από 2 μοσχολέμονα (λάιμ), ακέρωτα
4-5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 ματσάκι κόλιαντρο, τα φύλλα
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα δύο είδη της κινόας για 15-18 λεπτά. Στραγγίζουμε, αφήνουμε να κρυώσει καλά και μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε το κουνουπίδι, τις πιπεριές, το ρόδι και τον δυόσμο και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε τα ξύσματα και τον χυμό των λάιμ. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και αλατίζουμε.
Ανακατεύουμε καλά και γαρνίρουμε με φύλλα κόλιαντρου και σπόρους ροδιού.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις