Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αν χρειάζονταν θα έδινε και…επανάληψη

Αν χρειάζονταν θα έδινε και…επανάληψη

Τα όσα έγιναν στο Ρεάλ Μαδρίτης - Γιουβέντους αφήνουν μια πικρή γεύση για το Τσάμπιονς Λιγκ κι αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να απασχολήσει την UEFA

Μάλιστα κύριε, που έλεγε και ο τεράστιος Ζαμπέτας. Ο κύριος Όλιβερ, (όχι ο διάσημος μάγειρας) έκανε την Ευρώπη ν’ ασχολείται μαζί του. Ο Άγγλος διαιτητής της χθεσινής αναμέτρησης στο Μπερναμπέου αποφάσισε να τελειώσει την Γιουβέντους με «ετσιθελικό» τρόπο, σφυρίζοντας ένα πέναλτι που δεν θα σκέφτονταν να δώσει αν το ματς ήταν για την αγγλική Πρέμιερ Λιγκ. Ούτε καν θα πέρναγε απ’ το μυαλό του να δείξει την άσπρη βούλα σε αντίστοιχη φάση.

Κι όμως ο Εγγλέζος ρεφ δεν χρειάστηκε παρά κλάσματα του δευτερολέπτου για να αποφασίσει την πρόκριση της Ρεάλ Μαδρίτης. Κι όλα αυτά σ’ ένα παιχνίδι που απέναντι στην «βασίλισσα» δεν ήταν ένα τυχαίο όνομα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Απέναντι στους μερένχες ήταν μια πολύ βαριά φανέλα την οποία όμως δεν φάνηκε να λογαριάζει ιδιαίτερα ο συγκεκριμένος διαιτητής.

Υπάρχουν πράγματα που δεν μπορείς να ξεπεράσεις όσο καλόπιστα κι αν θες να δεις την συγκεκριμένη φάση. Φανερώνει πολλά για παράδειγμα ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρθηκε ο Λούκας Βάσκεθ, ο παίκτης που κέρδισε το πέναλτι. Όσοι είδαν από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες το πρόσωπο του άσου των μερένχες κατάλαβαν πολλά.

Το παιχνίδι πέρασε στην ιστορία. Πολλοί θα ισχυριστούν ότι ορθώς ο Όλιβερ έδωσε πέναλτι. Πολλοί άλλοι θα εκφέρουν την αντίθετη άποψη εκτιμώντας πως ο Άγγλος διαιτητής έκανε ένα μεγάλο λάθος. Σαφώς και πρέπει να ασκηθεί κριτική στον Όλιβερ αν έχει πάρει την λανθασμένη απόφαση. Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα βαθύτερο που έχει να κάνει με την ψυχολογία που σου έδειχνε ότι είχε ο συγκεκριμένος διαιτητής.

Ποια ήταν αυτή; Πως αν αστοχούσε ο Ρονάλντο, δεν θα είχε πρόβλημα να δώσει… επανάληψη. Όσο για την αποβολή του Τζιανλουίτζι Μπουφόν, κανείς δεν μπορεί να πει αν ήταν σωστή ή λανθασμένη η απόφαση του Όλιβερ. Κι αυτό διότι κανείς δεν ξέρει τι έχει πει ο Ιταλός πορτιέρε στον Άγγλο διαιτητή κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών.

Τα όσα έγιναν πάντως στο συγκεκριμένο παιχνίδι αφήνουν μια πικρή γεύση για το Τσάμπιονς Λιγκ κι αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να απασχολήσει την UEFA. Είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που δεν μπορεί να περάσει χωρίς συζητήσεις και αποφάσεις, ειδικά μετά τις δηλώσεις που έκανε ο ισχυρός άνδρας της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι.

Sports in

Η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά την ισοπαλία του ΠΑΟΚ με τη Λαμία (pic)

Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά το παιχνίδι της Λαμίας με τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024