Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαθήματα ιστορίας

Μαθήματα ιστορίας

Πώς η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού έφτασε στην κορυφή... Τίποτε δεν είναι τυχαίο

Το γυναικείο τμήμα βόλεϊ του Ολυμπιακού έχει μακρά ιστορία και δεν ιδρύθηκε τα τελευταία χρόνια. Είχε όμως ένα… προβληματάκι. Δεν έφερνε κούπες στον Πειραιά, ήταν στη σκιά άλλων δυνάμεων της εγχώριας πετοσφαίρισης και έβλεπε ισχυρές ομάδες να το προσπερνούν.

Μάλιστα, δεν αποτελεί μυστικό ότι κοντά στο 2010, απογοητευμένοι οι ιθύνοντες από τα ανεπιτυχή αποτελέσματα παρά τις μεταγραφές που γίνονταν, σκέφθηκαν ακόμη και την αναστολή λειτουργίας του τμήματος!

Ωστόσο, το ξανασκέφθηκαν, είπαν να κάνουν μια ακόμη προσπάθεια και τα αποτελέσματα είναι απτά και άκρως εντυπωσιακά: πέντε τίτλοι πρωταθλήματος, οκτώ συνεχή (!) Κύπελλα σε τελικούς που διεξήχθησαν σε νησιά και πόλεις της ελληνικής Επικράτειας, ένας τελικός Ευρώπης και κερασάκι στην τούρτα των επιτυχιών, ο χθεσινός θρίαμβος στην Προύσα, όπου, ας μην το προσπερνάμε έτσι γρήγορα, υψώθηκε και η ελληνική σημαία. Πώς τα φέρνει έτσι η ζωή…

Ο τρόπος που έφτασε το τμήμα στο συγκεκριμένο επίτευγμα, που χειροκροτήθηκε από όλους τους Ελληνες, είναι απλός.

Η διοίκηση στήριξε, ο πρόεδρος Μιχάλης Κουντούρης είναι με έργα κοντά στην ομάδα και το ομολογούν όλες οι παίκτριες, ο Βαγγέλης Μαρινάκης ουδέποτε έκρυψε την αδυναμία του στο βόλεϊ, όλα πήραν τον δρόμο τους.

Μαζί, φυσικά, με ορισμένες κινήσεις-κλειδιά. Πρώτη, η έλευση των καλύτερων Ελληνίδων και σίγουρα της Στέλλας Χριστοδούλου, μιας μεταγραφής κομβικής για τα δεδομένα του γυναικείου βόλεϊ.

Δεύτερη, η διατήρηση του κορμού, άρα της ομοιογένειας, κάτι που πάντα επισημαίνει ο κόουτς Κοβάτσεβιτς. Και τρίτη, η επιλογή να διεκδικήσει τρόπαια και να δοκιμάσει τις δυνάμεις του ο Ολυμπιακός στο εφικτό Τσάλεντζ Καπ και όχι στο ακριβότερο Τσάμπιονς Λιγκ. Ολες οι επιλογές δικαιώθηκαν.

Η προσπάθεια, τα χρήματα που διατέθηκαν, τα πάντα έπιασαν τόπο. Και αυτή η ομάδα του Ολυμπιακού γέμισε υπερηφάνεια τον κόσμο, που αρέσκεται να βλέπει ένα μπουκέτο κοριτσιών να πασχίζει για τη διάκριση και στο φινάλε να σκορπά χαμόγελα θριάμβου…

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024