Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πούτιν: Ανησυχώ για τη Συρία, να επικρατήσει κοινή λογική

Πούτιν: Ανησυχώ για τη Συρία, να επικρατήσει κοινή λογική

«Ανησυχητική» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ρωσίας την κατάσταση στον κόσμο, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα επικρατήσει η «κοινή λογική». Την ίδια ώρα, συνεχίζεται το πολεμικό κλίμα στις σχέσεις ΗΠΑ -Ρωσίας με ευθείες απειλές του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ η Άγκυρα καλεί τις δύο χώρες να σταματήσουν να «τσακώνονται σαν νταήδες στον δρόμο»

«Ανησυχητική» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, την κατάσταση στον κόσμο, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα επικρατήσει η «κοινή λογική».

Η Ρωσία, είπε ο Πούτιν, θα σεβαστεί όλες τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο. Πρόσθεσε ότι σκοπεύει να σφυρηλατήσει εποικοδομητικές σχέσεις με τους διεθνείς εταίρους της.

Oι δηλώσεις του ρώσου προέδρου έρχονται στον απόηχο της έντασης που έχει προκληθεί ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία με εμπρηστικές δηλώσεις και από τις δύο πλευρές, με τον αμερικανό πρόεδρο, μάλιστα, να δηλώνει ότι οι σχέσεις των δύο χωρών είναι στο χειρότερο δυνατό σημείο.

Μετά τις ευθείες απειλές που εκτόξευσε ο Ντόναλντ Τραμπ, στη συνέχεια έσπευσε να «μαζέψει» προηγούμενες δηλώσεις του, δηλώνοντας πρόθυμος να βοηθήσει να ενισχυθεί η οικονομία της Ρωσίας και ζητώντας να μπει ένα τέλος στην «κούρσα των εξοπλισμών» σε μια προφανή προσπάθεια διπλωματικού «ανοίγματος».

Άγκυρα: Να σταματήσουν να «τσακώνονται σαν νταήδες στον δρόμο»

Η Τουρκία, εκ των πρωταγωνιστών στη συριακή κρίση, κάλεσε τη Ρωσία και τις ΗΠΑ να σταματήσουν να «τσακώνονται σαν νταήδες στον δρόμο», αναφερόμενη στις απειλές περί έναρξης αεροπορικών πληγμάτων εναντίον της Δαμασκού με φόντο την καταγγελλόμενη επίθεση με χημικά στη Ντούμα.

«Ο ένας λέει «διαθέτω καλύτερους πυραύλους», ο άλλος απαντάει «όχι, εγώ έχω καλύτερους πυραύλους. Άντε, λοιπόν, εκτοξεύστε τους!» (…) Σαν να κάνουν νταηλίκια στον δρόμο, τσακώνονται όπως οι νταήδες» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, κατά τη διάρκεια ομιλίας στην Κωνσταντινούπολη.

«Και ποιος πληρώνει το τίμημα; (…) Ο άμαχος πληθυσμός» συνέχισε ο επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης.

«Αυτές τις ημέρες τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας φέρουν μεγαλύτερη ευθύνη» σημείωσε ο Γιλντιρίμ, προσθέτοντας πως «δεν είναι ώρα για αντιπαλότητες, είναι η στιγμή να επουλώσουμε τις πληγές στην περιοχή (…). Είναι η ώρα να βάλουμε στην άκρη τους τσακωμούς για το ποιος είναι ο ισχυρότερος».

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024