Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δημήτριος Παπακώστας: Το φυσικό αέριο τρέχει με 100 χλμ. νέου δικτύου

Δημήτριος Παπακώστας: Το φυσικό αέριο τρέχει με 100 χλμ. νέου δικτύου

Αύξηση της κατανάλωσης κατά 15% την επόμενη πενταετία «βλέπει» ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑ Αττικής, κ. Δ. Παπακώστας

Στην επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου σε νέες περιοχές στοχεύει η Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής (ΕΔΑ Αττικής). Παράλληλα, σε κοινό βηματισμό με τις τοπικές Αρχές πολλών δήμων της χώρας, επιδιώκεται μεγαλύτερη διείσδυση του φυσικού αερίου.

Με το νέο πρόγραμμα επιδότησης, με σχέδια για πύκνωση του υφιστάμενου δικτύου και με την προώθηση νέων προϊόντων και υπηρεσιών, η εταιρεία φιλοδοξεί να εξυπηρετήσει όσο το δυνατόν περισσότερους τελικούς καταναλωτές.

Μιλώντας στο «Βήμα», ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑ Αττικής, κ. Δημήτριος Παπακώστας, αναλύει την υφιστάμενη κατάσταση στην αγορά του φυσικού αερίου και εκφράζει την πεποίθηση για αύξηση της κατανάλωσης φυσικού αερίου κατά 15% την επόμενη πενταετία. Παράλληλα, η ΕΔΑ Αττικής αναζητεί… πυξίδα για την τροφοδοσία απομακρυσμένων από το δίκτυο περιοχών με την προώθηση κοινοπρακτικών σχημάτων και εξετάζει τις προοπτικές ακόμη και για τηλεθέρμανση.

Από την 1η Ιανουαρίου η αγορά φυσικού αερίου άνοιξε. Οι καταναλωτές είναι διστακτικοί στην αλλαγή παρόχου;
«Η λίστα στο Μητρώο Αδειών Φυσικού Αερίου της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας απαριθμεί 40 άδειες, εκ των οποίων οι 38 είναι άδειες προμήθειας φυσικού αερίου και δύο άδειες ανεξάρτητου συστήματος φυσικού αερίου. Στη λίστα υπάρχουν πάροχοι γνωστοί στο ευρύ κοινό λόγω της γενικότερης δραστηριότητάς τους στον χώρο της ενέργειας, αλλά και νέοι παίκτες. Σίγουρα αυτοί που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ενέργειας εδώ και χρόνια είναι ήδη έτοιμοι για την αγορά, ενώ οι νεότεροι, παρότι έχουν την άδεια, δεν έχουν ενημερώσει ακόμα τους καταναλωτές για τις υπηρεσίες τους. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι θα περάσει κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να ωριμάσει η αγορά. Οι καταναλωτές είναι ακόμα διστακτικοί στην επιλογή παρόχου».

Ολόκληρη τη συνέντευξη μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ:

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024