Τσιπούρες με φινόκιο στη λαδόκολλα
Αποφύγετε να αντικαταστήσετε το φρέσκο θυμάρι της συνταγής με αποξηραμένο, για να μη χάσετε την ένταση που έχει το άρωμά του
Spotlight
-
Βγήκε η μαγνητική του Πετρούσεφ – Τα νεότερα με τον τραυματισμό του
-
Πώς ένας καφές οδήγησε μια 21χρονη στην εντατική - Τι βρήκε μέσα στο ποτήρι
-
Έζησα στην Αθήνα της δεκαετίας του 1980 για έναν χρόνο - αυτό μου έμαθε ότι μπορείς να ανήκεις οπουδήποτε
-
Είναι 110 ετών και ζει μόνος του - Αυτό είναι το μυστικό του
Υλικά (για 4 άτομα)
2 τσιπούρες των 500 γρ., καθαρισμένες (ζητάμε από τον ψαρομανάβη να βγάλει το κεντρικό κόκαλο αφήνοντας
το ψάρι ολόκληρο)
2 μικρά φινόκιο (μαραθόριζες), σε λεπτές φέτες
1 καρότο, σε μπαστουνάκια
1 κολοκύθι, σε μπαστουνάκια
2-3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
100 ml έ.π. ελαιόλαδο
ξύσμα από 1 μοσχολέμονο (λάιμ), ακέρωτο
ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Αλατίζουμε εξωτερικά τα ψάρια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το φινόκιο, το καρότο, το κολοκύθι, το θυμάρι, το ελαιόλαδο και τα ξύσματα. Αλατοπιπερώνουμε και γεμίζουμε με αυτά εσωτερικά τα ψάρια.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220oC. Απλώνουμε 2 διπλά μεγάλα κομμάτια λαδόκολλα στον πάγκο εργασίας. Βάζουμε κάθε ψάρι στο κέντρο ενός φύλλου λαδόκολλας και διπλώνουμε το χαρτί σαν φάκελο.
Κλείνουμε καλά τις άκρες με αλευρόκολλα (αλεύρι και νερό σε παχύρρευστο χυλό), χρησιμοποιώντας πινέλο.
Bάζουμε τους φακέλους με τα ψάρια σε ένα πυρέξ και ψήνουμε για 20 λεπτά στον φούρνο.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις