Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέος καμβάς για τα γκράφιτι

Νέος καμβάς για τα γκράφιτι

Η τέχνη των γκράφιτι δεν διευρύνεται μόνο με καινούρια, δημιουργικά κι ευφάνταστα σχέδια, αλλά και με νέους καμβάδες τους.

Μια διαφορετική διάσταση στην έννοια του γκράφιτι έδωσε ένας Ρώσος καλλιτέχνης ονόματι, Τσες Έβενι. Η τέχνη του δρόμου συνήθως ξετυλίγεται πάνω σε κτίρια, τοίχους και άλλες επιφάνειες. Ο καλλιτέχνης από τη Ρωσία αποφάσισε να δοκιμάσει κάτι καινούριο στη θέση του συνηθισμένου καμβά που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι καλλιτέχνες μέχρι σήμερα.

Αντικατέστησε λοιπόν, τις δημόσιες επιφάνειες με μια πλαστική μεμβράνη. Τεντώνοντας τη μεμβράνη γύρω από δέντρα ή κολώνες, δημιουργεί ένα νέο, διαφορετικό και ιδιαίτερο καμβά που δε συναντά κανείς συχνά γύρω του. Έτσι, θέλησε να θέσει ως πρωταγωνιστές των έργων του ζώα, τα οποία ζωντανεύουν μέσω των σχεδίων του στο φυσικό τους περιβάλλον.

https://www.instagram.com/p/BeaZuxwB711/?taken-by=ches_ches

Αρπακτικά, αρουραίοι, μαϊμούδες, σκίουροι και μια πολική αρκούδα γίνονται οι ήρωες των σχεδίων του νεαρού street art καλλιτέχνη. Με μια φευγαλέα ματιά σου δημιουργείται απευθείας η εντύπωση ότι πρόκειται για πραγματικά και ζωντανά πλάσματα.

https://www.instagram.com/p/BK0-t5nDruX/?taken-by=ches_ches

https://www.instagram.com/p/BYqDjYrBY1_/?taken-by=ches_ches

Η ιδέα ότι μπορεί να ζωγραφίσει οτιδήποτε και οπουδήποτε θελήσει ανά πάσα στιγμή, ακόμη κι αν δεν υπάρχει κάποιος τοίχος, οδήγησε τον καλλιτέχνη στο στήσιμο του συγκεκριμένου καμβά. Ένα σπρέι και λίγη φαντασία είναι λοιπόν τα απαραίτητα εργαλεία όσων αγαπούν τα γκράφιτι κι εκφράζονται μέσω της τέχνης τους, χωρίς η τοποθεσία να αποτελεί εμπόδιο.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024