Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Να πληρώνουν κανονικά τις εισφορές τους καλεί τους επαγγελματίες η ΓΣΕΒΕΕ

Να πληρώνουν κανονικά τις εισφορές τους καλεί τους επαγγελματίες η ΓΣΕΒΕΕ

Έκκληση στους επαγγελματίες βιοτέχνες και εμπόρους να καταβάλουν κανονικά τις εισφορές τους απευθύνει και η ΓΣΕΒΕΕ, μια ακόμη απόδειξη της αναστάτωσης που έχει προκληθεί στην αγορά εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ για τον ΕΦΚΑ

Εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ για βασικές προβλέψεις του νόμου Κατρούγκαλου για το Ασφαλιστικό έχει προκληθεί αναστάτωση στην αγορά, με ειδικούς να εκφράζουν έντονους φόβους για τα έσοδα του ΕΦΚΑ αυτόν τον μήνα, αφού μπορεί να υπάρξει μαζική αποχή από την πληρωμή εισφορών.

Απόδειξη της επικίνδυνης -όχι μόνο για τον ΕΦΚΑ, αλλά και για τους ίδιους τους επαγγελματίες ασφαλισμένους- σύγχυσης που έχει επικρατήσει, αποτελεί και η στάση των Συνομοσπονδιών εμπόρων και βιοτεχνών.

Μετά την ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ καλεί τους επαγγελματίες βιοτέχνες και εμπόρους να συνεχίσουν να καταβάλουν κανονικά τις εισφορές τους.

Συγκεκριμένα, με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε απόφαση του ΣτΕ σχετικά με τον ΕΦΚΑ και τον νέο τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών για τους επαγγελματίες βιοτέχνες εμπόρους, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η ΓΣΕΒΕΕ, εκ του θεσμικού της ρόλου, οφείλει να τοποθετηθεί επί των αλλαγών που ενδεχομένως θα προκύψουν από την απόφαση του ΣτΕ, εφόσον και όταν η απόφαση αυτή εκδοθεί και σε κάθε περίπτωση παραμένει σταθερή στη θέση της σχετικά με τον υπολογισμό των εισφορών επί των κερδών.»

» Μέχρι τότε, η ΓΣΕΒΕΕ καλεί τους Επαγγελματίες Βιοτέχνες Εμπόρους (ΕΒΕ) που εκπροσωπεί, να συνεχίσουν να καταβάλουν κανονικά τις εισφορές τους. Άλλωστε, η Συνομοσπονδία βρίσκεται σε συνεχή επαφή και συνεργάζεται με τα αρμόδια κυβερνητικά κλιμάκια για τον εξορθολογισμό του νέου ασφαλιστικού, καθώς και για την εξάλειψη τυχόν δυσμενών συνεπειών που έχουν προκύψει από την εφαρμογή του».

Διαβάστε επίσης:

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024