Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένα μοντέρνο γυάλινο πιάνο στο Milan Design Week

Ένα μοντέρνο γυάλινο πιάνο στο Milan Design Week

Το σχέδιο και η μουσική πορεύονται μαζί δημιουργώντας ένα παραδοσιακό και ταυτόχρονα μοντέρνο μουσικό όργανο.

Η αντίστροφη μέτρηση για την εβδομάδα σχεδίου στο Μιλάνο έχει ξεκινήσει και το κεντρικό θέμα αφορά το Salone del Mobile furniture fair, δηλαδή την εσωτερική διακόσμηση, έπιπλα και διάφορα προϊόντα. Στη φρενίτιδα των προετοιμασιών για τη πολυαναμενόμενη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Απριλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 22 του μήνα, νέα μοντέρνα σχέδια κάνουν την εμφάνιση τους.

Οι σχεδιαστές επίπλων και λάτρεις της διακόσμησης πυροδοτούν κάθε σπιθαμή της δημιουργικότητας τους. Ανάμεσα στους ειδήμονες της διακόσμησης και του σχεδίου θα βρεθεί για πρώτη φορά και η ιαπωνική εταιρία κατασκευής πιάνων, Kawai που μετρά πάνω από 90 χρόνια εμπειρίας στην κατασκευή και το σχεδιασμό πιάνων.

Ο καλλιτέχνης Τακαχίρο Ματσούο έσπευσε να φτιάξει για την εταιρία μουσικών οργάνων, ένα μοναδικό κομμάτι που θα λατρέψουν όχι μόνο οι λάτρεις της μουσικής αλλά και του design. Η «Κρυστάλλινη Βροχή» είναι νέα δημιουργία του σχεδιαστή και πρόκειται για ένα μεγάλο γυάλινο πιάνο που εντυπωσιάζει. Μπορεί να είναι ένα κλασσικό και παραδοσιακό μουσικό όργανο αλλά η όψη του επιβεβαιώνει ότι αποτελεί καινοτομία στο σχεδιασμό των μουσικών οργάνων.  Τοποθετημένο πάνω σε μια πλατφόρμα, επιπλέει πάνω σε κύματα νερού. Όταν καθίσει κανείς και παίξει στο πιάνο, κάθε νότα που απλώνεται στο χώρο που έχει τοποθετηθεί, λαμπυρίζει σαν σταγόνα μιας ελαφριάς βροχής, δίνοντας μεγαλύτερη ένταση στη λάμψη και τη διαφάνεια του εκθέματος.

Φαίνεται πως τρεις τομείς -η μουσική, η τέχνη και η τεχνολογία- ενώνονται και προσφέρουν ένα κομμάτι «χάρμα οφθαλμών» στο χώρο της μουσικής και της διακόσμησης.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024