Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
To ηλεκτροκίνητο παρελθόν και παρόν της Nissan, σε ένα σπάνιο τετ-α-τετ

To ηλεκτροκίνητο παρελθόν και παρόν της Nissan, σε ένα σπάνιο τετ-α-τετ

Η Nissan έδωσε στη δημοσιότητα ένα σπάνιο video όπου συνυπάρχουν το σύγχρονο αμιγώς ηλεκτροκίνητο Leaf και ο εβδομηκονταετής εξίσου ηλεκτροκίνητος πρόγονός του, Tama.

Οι συνεχείς εξελίξεις που αφορούν την ηλεκτροκίνηση και τα ολοένα αυξανόμενα νέα προϊόντα που ασπάζονται το συγκεκριμένο είδος, συχνά μας κάνουν να ξεχνάμε ότι η ηλεκτροκίνηση αποτελούσε εξαιρετικά δημοφιλή τεχνολογία στις αρχές του προηγούμενου αιώνα πριν τα φθηνά ορυκτά καύσιμα καταφέρουν να την εκθρονίσουν ολοκληρωτικά -μέχρι νεωτέρας.

Σε αυτή την κυκλοτερή αλληλουχία τάσεων στις οποίες πάντα υπάρχουν και εξαιρέσεις, η Nissan υπενθυμίζει την πρώιμη ενασχόλησή της με την ηλεκτροκίνηση δίνοντας στη δημοσιότητα ένα ομολογουμένως σπάνιο δείγμα συνύπαρξης παρελθόντος και παρόντος το εγνωσμένου κύρους σύγχρονο Leaf στη δεύτερη γενιά του κινείται δίπλα-δίπλα με το επίσης ηλεκτροκίνητο Nissan Tama το οποίο θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ο μακρινός απόγονος του.

Για όσους αγνοούν την ιστορία του, το Nissan Tama μετράει 70 χρόνια «ζωής» και αποτελεί ένα από τα πλέον αξιοπρόσεκτα κομμάτια της ηλεκτρικής κληρονομιάς των Ιαπώνων.

Το Tama ξεκίνησε εν έτει 1947, αρχικά ως ένα ένα διθέσιο πρωτότυπο όχημα βάρους 500 κιλών που προοριζόταν για μεταφορές εμπορευμάτων εξ ου και διέθετε διθέσια διάταξη στο εσωτερικό του.

Στη συνέχεια μετασχηματίστηκε σε επιβατικό τετράθυρο και τετραθέσιο επιβατικό όχημα το οποίο εξοπλιζόταν με ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 4,5 ίππων, μπορούσε να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα έως και 34 χλμ./ώρα ενώ οι μπαταρίες με τις οποίες εξοπλιζόταν του εξασφάλιζαν αυτονομία 65 χλμ./ώρα.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 17:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Volley League γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024