Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο πλήρης Ολυμπιακός και το Βελιγράδι

Ο πλήρης Ολυμπιακός και το Βελιγράδι

Οι μάχες με τη Ζαλγκίρις Κάουνας

Ο Ολυμπιακός έχει ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία του για τις μάχες με τη Ζαλγκίρις Κάουνας με προφανή στόχο φυσικά την πρόκριση στο final 4 του Βελιγραδίου. Μια προετοιμασία που γίνεται μετ’ εμποδίων λόγω των προβλημάτων με τραυματισμούς βασικών παικτών της ομάδας του λιμανιού κι εδώ ακριβώς είναι και το μεγάλο θέμα για τους πειραιώτες.

Το πολύ μεγάλο θέμα θα λέγαμε. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα σε ότι έχει να κάνει με το συγκεκριμένο ζευγάρι της Ευρωλίγκας αν όμως οι ερυθρόλευκοι παραταχθούν πλήρεις. Σε μια τέτοια περίπτωση γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η διαφορά δυναμικότητας είναι μεγάλη και ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να υλοποιήσει τον βασικό του στόχο, την πρόκριση δηλαδή στο final 4 που θα γίνει στην σερβική πρωτεύουσα.

Η αίσθηση μας είναι ότι ο πλήρης Ολυμπιακός θα εξασφαλίσει με άνεση το εισιτήριο κόντρα στους Λιθουανούς, αρκεί βέβαια να έχει την σοβαρότητα που χρειάζονται τέτοια παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός έχει δείξει πως όταν όλα τα «βέλη είναι στην φαρέτρα» δεν έχει να φοβηθεί καμιά ομάδα στην Ευρώπη. Η ΤΣΣΚΑ το έχει καταλάβει τέσσερις φορές άλλωστε, η Μπαρτσελόνα αρκετές, η Ρεάλ το ίδιο.

Το ζητούμενο λοιπόν για την ομάδα του λιμανιού είναι να έχει όλους τους παίκτες στην διάθεση του ο Σφαιρόπουλος. Αν ο κόουτς των πειραιωτών μπορεί να υπολογίζει σε Πρίντεζη, Παπανικολάου, Τιλί και ΜακΛιν τότε όλα θα πάρουν τον δρόμο τους στην σειρά με τους Λιθουανούς και ο Ολυμπιακός θα πάρει το εισιτήριο για το Βελιγράδι. Και για να μην ξεχνιόμαστε, πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν οι ερυθρόλευκοι μπορούσαν να στηριχθούν και στον Δημήτρη Αγραβάνη.

Φανταστείτε πόσο πιο ισχυρή θα ήταν η ομάδα του λιμανιού στο «4» με τον Αγραβάνη αντί του Γουίλτζερ στο ρόστερ. Και πόσο πιο εύκολο θα ήταν για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να «μεταθέσει» σε κάποια σημεία των αγώνων τον Τιλί στο «5» για να δώσει ανάσες Μιλουτίνοφ και ΜαλΛιν. Με τα αν όμως δεν γράφεται ιστορία.

Επίσης υπάρχουν δύο πολύ σημαντικά στοιχεία για την ομάδα του λιμανιού ενόψει των αναμετρήσεων με τους Λιθουανούς. Το πρώτο έχει να κάνει με την κάψα του Βασίλη Σπανούλη. Ο αρχηγός των ερυθρόλευκων δείχνει αποφασισμένος να ηγηθεί της προσπάθειας του Ολυμπιακού α πάει στο Βελιγράδι κι αυτό είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για την ομάδα του λιμανιού. Ο ηγέτης των πειραιωτών είναι σε καλή κατάσταση κι αυτό παίζει μεγάλο ρόλο όχι μόνο για την αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού αλλά και για την ψυχολογία της ομάδας.

Το δεύτερο στοιχείο που είναι σημαντικό για τους πειραιώτες έχει να κάνει με την βελτίωση που παρουσιάζει στην απόδοση του ο Βαγγέλης Μάντζαρης. Ο διεθνής γκαρντ του Ολυμπιακού έχει ανεβάσει στροφές κι αυτό δίνει λύσεις στον Γιάννη Σφαιρόπουλο, ειδικά τη στιγμή που ο Ρόμπερτς είναι μια του ύψους και μια του βάθους.

Το πρώτο τζάμπολ θα γίνει σε λίγες μέρες και οι πειραιώτες πρέπει να είναι συνεπείς στο ραντεβού τους. Κι αν ο Ολυμπιακός πάει στο Βελιγράδι θα παίξει εντός έδρας. Είναι κι αυτή μια πολύ σημαντική παράμετρος που σίγουρα δεν θα πρέπει να περνά απαρατήρητη. Προσοχή λοιπόν για τους ερυθρόλευκους και η επίτευξη του στόχου είναι κοντά.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024