Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιλογές που δημιουργούν προϋποθέσεις

Επιλογές που δημιουργούν προϋποθέσεις

Τα τρία «σημάδια» που βάζουν τον Ολυμπιακό στο σωστό μονοπάτι για τη νέα σεζόν

Το καταλαβαίνεις από την αντίδραση. Νιώθεις την ένταση, αλλά και την διάθεση για να τρέξει άμεσα ένα σχέδιο με θέα στην ολική επαναφορά. Αρχές Απρίλη ο Ολυμπιακός έτοιμος να τελειώσει την υπόθεση «προπονητής» για τη νέα σεζόν, και βέβαια έτοιμος να εκμεταλλευθεί τα προνόμια μιας τέτοιας συμφωνίας. Διότι ο επόμενος, θα δει τους φετινούς σε δράση, θα ταξιδέψει για τους δανεικούς, θα σχηματίσει πλήρη εικόνα για το τι υπάρχει, άρα αναπόφευκτα και για το τι λείπει. Προγραμματισμός που φέρνει το καλοκαίρι πιο κοντά.

Πόντος λοιπόν για τους Ερυθρόλευκους η υπόθεση Πέδρο Μαρτίνς, δεύτερος πόντος αν οι Πορτογάλοι επιβεβαιωθούν και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας έχουμε οριστική συμφωνία και ανακοινώσεις. Διότι και πέρσι τέτοια εποχή έτρεξε μια αντίστοιχη ιστορία με τον Ρεμί Γκαρντ, σε σημείο που να πιστεύουν άπαντες ότι ο Γάλλος προπονητής θα είναι το νέο αφεντικό στο λιμάνι. Ο ίδιος όμως κάποια στιγμή ζήτησε να παγώσουν οι συζητήσεις για να μπει στα μέσα Μάη ως ελεύθερος και να «δοκιμάσει» το όνομα του στην αγορά και εκεί είναι που ξεκίνησε το μπέρδεμα.

Ο Ολυμπιακός είχε αποφασίσει και πέρσι ότι το καλοκαίρι θα χρειαστεί προπονητή. Ο Μπέσνικ Χάσι τελικά συμφώνησε στις 7 Ιουνίου, μια εβδομάδα και κάτι πριν από την έναρξη της προετοιμασίας. Ανάμεσα στον Γκαρντ και τον Χάσι, χώρεσε η Ισπανική αγορά και η πρόταση στον Μαουρίτσιο Πελεγκρίνο, το ταξίδι του Καρεμπέ και η συζητήσεις με τη διοίκηση της Γκιμαράες προκειμένου να αποκτηθεί με «μεταγραφή» ο Πέδρο Μαρτίνς κλπ.

Ακόμη χειρότερο το προπέρσινο όταν ο Μάρκο Σίλβα παραμονή της έναρξης προετοιμασίας ανακοίνωσε στην διοίκηση πως θέλει να παραιτηθεί, με αποτέλεσμα ο αντικαταστάτης του Βίκτορ Σάντσεθ να πάει στο Ζέεφελντ μετά τους ποδοσφαιριστές του. Δεν έφταιγε φυσικά ο Ολυμπιακός, για τον τρόπο με τον οποίο αποφάσισε να ρίξει τους τίτλους τέλους ο Πορτογάλος. Τον λογαριασμό όμως εκείνος τον πλήρωσε. Λεπτομέρειες; Όχι ακριβώς. Σημαντικά στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο ξεκινάς, πόσο μάλλον για τον τρόπο που συνεχίζεις. Αυτό το καλοκαίρι οι Ερυθρόλευκοι επιβάλλεται να ελαχιστοποιήσουν τα λάθη τους. Μετά τον Σίλβα ήρθε ο Βίκτορ, ο Μπέντο, ο Βούζας, ο Λεμονής. Μετά τον Χάσι, ο Λεμονής, ο Γκαρθία και τελειώνει τη σεζόν ο Κόντης. Το να έχεις ξεκάθαρο πλάνο με τον προπονητή και από την πρώτη στιγμή, πριν δηλαδή ξεκινήσεις τις αποφάσεις του ρόστερ να εισακουσθεί η δική του άποψη είναι προνόμιο.

Πόντος, και το να διατηρηθεί έστω η τρίτη θέση στο φετινό πρωτάθλημα, μιας και όπως φαίνεται εκείνη θα μεταφραστεί στο «καλό» εισιτήριο του Europa League για την Ελλάδα. Το εισιτήριο του «κυπελλούχου» που με τελικό ΑΕΚ-ΠΑΟΚ περνά στην κατάταξη του πρωταθλήματος. Ο 3ος της Σούπερ Λιγκ μπαίνει στον τρίτο προκριματικό της διοργάνωσης, και οι ημερομηνίες είναι 9-16 Αυγούστου. Άρα κανονική προετοιμασία, που θα ξεκινήσει Ιούλη και όχι Ιούνιο. Θα υπάρχει δηλαδή προπονητής που θα έχει ήδη σχηματίσει εικόνα, άρα δεν θα χρειαστεί το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας απλά για να δει κάποιους άγνωστους σε εκείνον ποδοσφαιριστές, και θα υπάρχει και περιθώριο ξεκινώντας Ιούλη ο Ολυμπιακός να έχει ήδη σχηματίσει το νέο του ρόστερ σε επίπεδο 60%-70%. Καθόλου άσχημα, ειδικά αν σκεφτεί κανείς τα περασμένα.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024