Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η πολτοποίηση της πραγματικότητας

Η πολτοποίηση της πραγματικότητας

Σύμφωνα με την εργαλειοθήκη της επιχειρηματολογίας των ημεδαπών δοκησίσοφων, η Μπάγερν θα πρέπει να έχει «στήσει» και τα δοκάρια

Είναι η Μπουντεσλίγκα «στημένη»; Σύμφωνα με την εργαλειοθήκη της επιχειρηματολογίας των ημεδαπών δοκησίσοφων, η Μπάγερν θα πρέπει να έχει «στήσει» και τα δοκάρια.

Εξι συνεχόμενοι τίτλοι με αυτόν που κατέκτησε πριν λίγες ώρες και 13 από το 2000 για τους Βαυαρούς. Μοναδικός τους αντίπαλος στο πρωτάθλημα ο χρόνος. Το βασικό επιχείρημα του αφηγήματος που αμφισβήτησε την ανωτερότητα του Ολυμπιακού στα εντός συνόρων ποδοσφαιρικά δρώμενα, ήταν η αφύσικη έλλειψη ανταγωνιστικότητας στο πρωτάθλημα.

Από το 1997 όταν έλαβε τέλος η δεκάχρονη ανομβρία τίτλων του Ολυμπιακού μέχρι και φέτος, ο Δαφνοστεφανωμένος κατέκτησε 19 πρωταθλήματα. Στην ίδια ακριβώς χρονική περίοδο η Μπάγερν σήκωσε 15 «σαλατιέρες» στην ανταγωνιστική Μπουντεσλίγκα, που φημίζεται για την ισονομία της, τα γεμάτα γήπεδα και τις καλές διαιτησίες στις οποίες έχει προστεθεί τελευταία και το VAR. Το 2013 η Μπάγερν αναδείχτηκε πρωταθλήτρια με 25 βαθμούς διαφορά από την Ντόρτμουντ, την επόμενη σεζόν με 19 βαθμούς και το 2017 με 15 από τη Λειψία. Φέτος προβλέπεται η διαφορά να κυμανθεί γύρω στους 20 βαθμούς.

Οι Βαυαροί έχουν καταφέρει να θεωρείται παράδοση στο γερμανικό ποδόσφαιρο η απόκτηση των καλύτερων παικτών των βασικών αντιπάλων τους, με διττό στόχο: πρώτον, να τους αποδυναμώσει και ουσιαστικά να τους θέσει νοκάουτ από τον ανταγωνισμό, όπως έκανε επανειλημμένα με την Ντόρτμουντ τα τελευταία χρόνια (Γκέτσε, Λεβαντόφσκι, Χούμελς) και δεύτερον να ενδυναμωθεί η ίδια διατηρώντας τα κεκτημένα τους.

Κανείς ωστόσο δεν τολμά να αμφισβητήσει την ακεραιότητα της Μπάγερν. Την τελευταία φορά που αξιωματούχος της UEFA άφησε υπόνοιες για την αξιοπιστία των Βαυαρών, το πλήρωσε πολύ ακριβά, χάνοντας τη θέση του, ενώ ο γερμανικός σύλλογος προσέφυγε στη Δικαιοσύνη. Ο ίδιος αξιωματούχος που είχε πετάξει λάσπη στο ελληνικό ποδόσφαιρο λίγους μήνες πριν, αντιμετωπίστηκε ως ήρωας από τους σκανδαλολάγνους της χώρας μας.

Στο επίσης ανταγωνιστικό ιταλικό πρωτάθλημα, στο οποίο συμμετέχουν σύλλογοι-κολοσσοί με τεράστια παράδοση, η Γιουβέντους πετά προς την κατάκτηση του έβδομου σερί τίτλου που θα αποτελέσει ιστορικό ρεκόρ για το Καμπιονάτο. Η Γηραιά Κυρία είχε δεχτεί λάσπη από τους αντιπάλους της που έχτισαν τις πρόσκαιρες επιτυχίες τους πάνω στο οικοδόμημα της συκοφαντίας, όπως αποδείχτηκε χρόνια αργότερα. Αλλά η πραγματικότητα ανέδειξε την αλήθεια και έθαψε τον fake λυρισμό της αγανάκτησης και της φενάκης.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024